miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă medalie pentru rugby-ul românesc

Echipa naţională de rugby în 7 a cucerit medaliile de bronz în etapa a doua a Rugby Europe Men’s Trophy care s-a disputat în Cehia, la Praga, câştigătoare fiind Irlanda care a învins Ucraina cu 52-0. De altfel, reprezentativa Trifoiului a câştigat ambele etape ale Campionatului European, impunându-se şi în prima, la Malmo.

Repartizată în Grupa B, România a debutat cu o victorie, 19-5 cu Letonia. Elevii lui Alexandru Lupu şi-au continuat seria, cu un zdrobitor 55-0 aplicat Sloveniei. În ultimul meci din grupă, aceştia au cedat însă în faţa Suediei, 28-10, şi astfel au ajuns în sferturile de finală, de pe locul secund al grupei.

Duminică, în cea de-a doua zi a competiţiei, România a început în forţă, calificându-se în semifinale după o victorie categorică cu Danemarca, 42-0. Aici însă Stejarii au dat peste cea mai în formă echipa a Campionatului European, Irlanda, în faţa căreia au pierdut cu 24-0.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În finala mică, România a reîntâlnit Suedia, echipă în faţa căreia cedase în grupe. De această dată, Stejarii s-au impus cu 24-10, aceştia reuşind patru eseuri faţă de două ale scandinavilor şi au cucerit astfel medaliile de bronz.

 

Rezultate-fazele finale:

Semifinale:

Irlanda – România 24-0

Suedia – Ucraina 10-12

Finale:

România – Suedia 24-10

Irlanda – Ucraina 52-0

 

Clasament:

1. Irlanda

2. Ucraina

3. România

4. Suedia

5. Israel

6. Danemarca

7. Cipru

8. Letonia

9. Cehia

10. Moldova

11. Monaco

12. Slovenia

 

“Stejăreii” s-au pregătit în Georgia

Echipa naţională de U18 a României a efectuat un turneu de pregătire în Georgia în perioada 24-30 iunie. Deşi au pierdut ambele meciuri disputate acolo, directorul tehnic Alexandru Achim spune că turneul a fost unul folositor pentru că Stejăreii au învăţat să joace împreună, s-au cunoscut mai bine şi au văzut ce înseamnă un meci disputat la nivel internaţional.

 

“A fost un turneu care ne-a arătat lucrurile bune şi pe cele mai puţin bune. Lucrul pozitiv este că am făcut o primă selecţie, am văzut calităţile jucătorilor, felul în care stăpânesc elementele de bază ale rugbyului în momentele jocului propriu-zis. Pentru cele trei zile de pregătire pe care le-am avut, evoluţia lor a fost bună şi mă bucur că am reuşit să îi convingem că acele lucruri pe care ne spuneau că nu le pot face, le-au făcut până la urmă şi şi-au demonstrat lor înşişi că pot face orice atunci când îşi doresc asta. La partea tehnică suntem încă deficitari, mai este mult de muncă şi pot spune că acum s-a văzut clar cine lucrează individual, dar şi intensitatea antrenamentelor făcute la cluburi”, a declarat directorul tehnic al echipei, Alexandru Achim.

În primul meci, România U18 a pierdut cu 31-15 (10-7) în fata selecţionatei U18 a Academiei Georgiene de Rugby.

“În acest prim meci, jucătorii au fost surprinşi un pic de gabaritul adversarilor, însă şi-au revenit repede şi au făcut un joc bun până în ultimul sfert, când gruzinii au introdus practic o echipă nouă, ei având un lot de 40 de jucători, fiind permis un număr nelimitat de schimbări. Am mers acolo cu obiectivul de a obţine două victorii, nu am reuşit acest lucru, însă am avut momente în care am jucat ca o echipă”, a spus Alexandru Achim.

În cel de-al doilea meci, Stejăreii au fost învinşi de Aspindza, cu 24-12.

“În primul sfert am primit multe puncte, după care băieţii au început să joace ceea ce le-am cerut şi să fie mai atenţi în apărare. Este îmbucurător că am marcat puncte în fiecare meci, având posibilitatea de a mai marca. Trebuie să privim acest turneu ca un prim examen, de viaţă, de sport. Pentru mulţi dintre jucători a fost prima ieşire internaţională, au văzut ce înseamnă un meci la un nivel mai înalt, felul în care reacţionează sub presiune. Numai jucând astfel de meciuri şi acumulând experienţă, valoarea jucătorilor poate creşte“, a explicat Achim.

Următoarea acţiune a echipei de U18 a României va fi în perioada 15-25 iulie, când cei mai buni 35 de sportivi născuţi în 1999 şi 2000 vor face un stagiu de pregătire la Snagov.

 

Politica