joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga a 4-a, Dolj/ Turul începe pe 20 august

Vinerea trecută, Comitetul de Urgenţă al AJF Dolj a stabilit ca prima ligă judeţeană să înceapă pe 20 august, iar înscrierea echipelor în campionat să se facă până în prima zi a lunii viitoare. Momentan, odată cu ratarea accederii în liga a 3-a a campioanei judeţene Tractorul Cetate, campionatul nu va suferi modificări în privinţa echipelor ce vor lua startul la competiţie. Pe lângă gruparea din Cetate, în campionat urmând să se regăsească Viitorul Cârcea, Recolta Ostroveni, Dunărea Calafat, Știinţa Danubius Bechet, Progresul Segarcea, Dunărea Bistreţ, Metropolitan Işalniţa, Unirea Leamna, Luceafărul Craiova şi Știinţa Malu Mare.

”Vom vedea până la 1 august care va fi situaţia cu echipele de la liga a 4-a. O să discut şi cu echipele de liga a 5-a, care au terminat pe primele locuri, să vedem ce intenţii au. Oricum nu vor fi înscrise în campionat structurile sportive cu debite financiare la AJF Dolj. Aşa am considerat că este mai bine pentru a ne desfăşura activitatea în normalitate. Îmi doresc să avem un campionat viitor la fel de disputat, cum a fost cel precedent, mai ales că acum echipa campioană va merge din sezonul viitor direct în liga a a 3-a deoarece nu se vor mai juca meciuri de baraj”, a spus preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan.

La finele sezonului tecut din liga a 5-a Dolj au terminat pe primele poziţii şi normal ar trebui să joace în liga a 4-a începând cu 20 august următoarele echipe: Sport Club Poiana Mare-seria 1, Progresul Cerăt-seria a 2-a, Victoria Știinţa Celaru-seria a 3-a, Progresul Castranova-seria a 4-a şi Inter Secui-seria a 5-a. Dintre aceste grupări este curios care va dori să participa în liga a 4-a, gruparea din Celaru fiind în urmă cu două sezoane în această competiţie, iar în ultimii ani, doar Sic Pan Unirea echipă exclusă din cauza datoriilor la AJF, a luat parte în liga a 4-a ediţia trecută deşi câştigase seria la cea de-a doua ligă judeţeană în ultimii 3 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru liga a 5-a echipele trebuie să depună cereri de înscriere tot până la 1 august, iar campionatul va începe pe 28 august. De asemenea grupările de juniori trebuie să facă cerere de participare până pe 15 august, urmând să ia startul în campionat pe 10 septembrie. În ediţia trecută în competiţile juvenile AJF a premiat următoarele câştigătoare: Academia de Fotbal Gică Popescu-juniori A1, CSU Craiova-juniori C, Dinamyk Craiova-juniori D şi CSU Craiova-juniori E. Trebuie spus că AJF Dolj a stabilit ca perioada de transferări să fie între 15 iulie – 5 septembrie pentru toate categoriile competiţionale.

 

Politica