sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bancu: “Noul antrenor este un punct forte al echipei”

CSU Craiova mai are doar cinci zile de pregătire în cantonamentul Austria, timp în care trebuie să ajungă la capacitate maximă pentru startul campionatului. Până acum, craiovenii s-au mişcat bine la pregătire, au arătat asta şi în jocurile amicale, după eşecul cu formaţia albaneză Teuta, au făcut două partide bune cu echipe redutabile, Red Bull Salzburg şi Zenit Sankt Petersburg, în faţa ultimei chiar reuşind o victorie frumoasă. Jucătorul Nicuşor Bancu a oferit pentru site-ul oficial al clubului câteva impresii după această perioadă de antrenamente grele, dar utile.

“A fost o perioadă grea pentru noi toţi, dar şi benefică pentru că suntem convinşi că ne va ajuta în campionat această pregătire. Sunt sigur că modul în care ne-am antrenat sub conducerea noului staff tehnic se va vedea în meciurile oficiale unde vom câştiga multe puncte”, a declarat mijlocaşul Craiovei.

Nicuşor Bancu afirmă că echipa nu se află încă la cel mai mare potenţial, dar este convins că pe măsură ce se apropie finalul stagiului austric grupul devine mai puternic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Sută la sută nu suntem, dar ne apropiem de capacitatea maximă. Cu cât se apropie sfârşitul cantonamentului cu atât suntem mai puternici. Asta simţim, s-a văzut şi în meciul cu Zenit că avem forţă, am alergat foarte mult, deşi eram la mijlocul perioadei de pregătire. Mai sunt cinci zile din acest stagiu, plus o săptămână şi ceva de antrenamente în Craiova, iar la finalul lor, cu singuranţă vom fi sută la sută apţi pentru începerea campionatului”.

Acesta consideră că un mare câştig pentru echipă, în această vară, este aducerea antrenorului Gigi Mulţescu, al cărui stil de pregătire va face Craiova să crească în evoluţii.

“Chiar dacă în primul meci am început mai slab, de la o partidă la alta s-a văzut mâna antrenorului. Domnul Mulţescu a venit cu antrenamente noi, cu altă gândire, ne-a ajutat să punem în practică tot ceea ce ne-a cerut şi astfel am obţinut rezultate pozitive în ultimele partide”, a mai spus Bancu.

Mai mult, mijlocaşul craiovean îl vede pe Gigi Mulţescu drept unul dintre punctele forte ale grupării pentru noul sezon.

“Noul antrenor este un punct forte. Pe de altă parte, jucăm împreună de doi-trei ani şi suntem mult mai puternici, mult mai legaţi ca relaţii de joc şi acest lucru ne va ajuta”, a mărturisit jucătorul, care a comentat şi victoria din amicalul cu Zenit: “A fost un meci foarte greu în compania unui adversar valoros, dar noi am fost, cum se spune, o echipă. Am stat mult mai bine în teren, am alergat mai mult, iar aceste lucruri ne-au ajutat să câştigăm. Sunt convins că în campionat vor fi meciuri mai grele decât cel cu Zenit, întâlnim echipe care ne cunosc mai bine, dar sunt sigur că vom putea trece de ele. Chiar la un scor mai mare decât cel cu Zenit”.

Programul meciurilor pentru următoarea ediţie de campionat se va stabili undeva la mijlocul acestei săptămâni. Nicuşor Bancu spune că nu are vreo preferinţă legată de adversarul din primele meciuri oficiale, dar aşteaptă întâlnirile cu eternele rivale bucureştene, Dinamo şi Steaua.

“Sincer, nu am nicio preferinţă în privinţa primilor adversari. Sunt nerăbdător să aflu cu cine vom juca prima etapă, iar după aceea vor veni meciurile puternice pe care mi le doresc, cu Steaua şi Dinamo. Sper să am un aport foarte bun la echipă şi să reuşim rezultate bune în acest campionat”, a adăugat Bancu.

Să fii fotbalist nu este un lucru uşor, mai ales când trebuie să stai plecat pentru o perioadă lungă departe de casă şi familie, iar asta o resimte şi Nicuşor Bancu.

“Mie îmi lipsesc prietena şi familia, dar şi meciurile de acasă cu suporterii noştri fantastici pe care abia aştept să-i revăd”.

Formaţia craioveană va rămâne în cantonament, în Austria, până la finalul săptămânii, iar pe 7 iulie urmează să mai dispute un joc amical.

 

Politica