sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Băluţă: “Trebuie să promitem mai puţin şi să vorbim mai mult pe teren”

Mijlocaşul echipei craiovene a acordat, ieri, un interviu pentru site-ul oficial al clubului direct din cantonamentul din Austria. El a vorbit despre cum merge pregătirea în acest moment, dar şi ce trebuie să se întâmple în sezonul viitor pentru ca formaţia din Bănie să performeze. Alex Băluţă spune că are aşteptări mari de la următorul sezon, pentru că fotbalitşii Craiovei au o datorie de dat înapoi către suporterii echipei.

“Aşteptările mele sunt foarte mari, deoarece ne simţim datori faţă de suporterii Craiovei. Trebuie să promitem mai puţin şi să vorbim mai mult pe teren. Să dăm maximum pentru că această echipă merită să fie pe un loc de Europa”, a declarat jucătorul.

Despre antrenamentele pe care le efectuează sub îndrumarea lui Gigi Mulţescu, mijlocaşul a afirmat că sunt diferite şi se concentrează foarte mult pe dezvoltarea unui joc ofensiv, ceea ce îi face plăcere lui Băluţă. Antrenorul craiovenilor nu îi lasă pe aceştia să paseze înapoi în jocurile organizate în cadrul şedinţelor de pregătire. Domnul Mulţescu a venit cu un alt tip de antrenamente, bazate mai mult pe jocul ofensiv, pe distanţe scurte, sprinturi, pe forţă şi viteză, ceea ce nouă ne-a lipsit în campionatul trecut. Bineînţeles că ne avantajează faptul că ne obişnuim să nu mai pasăm înapoi, acesta fiind un lucru pe care domnul Mulţescu ni l-a interzis la antrenamente, pentru că vom merge direct pe poartă. Noi trebuie să jucăm mult mai ofensiv decât am făcut-o sezonul trecut, deoarece ne-au lipsit golurile. Acum ne-am învăţat să facem un pressing mult mai agresiv, de sus, care ne va ajuta foarte mult”, a mai spus Băluţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a fost unul dintre fotbaliştii care au evoluat constant în primele două jocuri amicale din Austria, Băluţă sperând că va fi în aceeaşi formă şi la startul campionatului.

“Trebuie să continui pe aceeaşi linie, să fiu la fel de serios, să dau totul pentru echipă. Trebuie să uit ce a fost, începem un nou sezon şi sper să am un aport important în jocul echipei”, a adăugat jucătorul Craiovei, pe care nu îl deranjează ideea de a avea concurenţă pe post, din contră consideră că este un lucru care trebuie să îi motiveze pentru a fi cât mai bine pregătiţi.

“Concurenţa este bine-venită, toţi trebuie să fim pregătiţi pentru că nu se ştie cine va intra în teren. Trebuie să fim pregătiţi şi să dăm totul atunci când este nevoie de noi”.

CSU Craiova a disputat cel de-al treilea amical din cantonament, contra lui Zenit Sankt Petersburg, însă meciul s-a încheiat după terminarea ediţiei. 

Politica