joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„N-o să fie cu sânge pe pereţi!” Excluderea din PSD Mehedinţi a viceprimarului Folescu va fi judecată în câteva zile de C. Ex.!

Secretarul general al PSD Mehedinţi, Liviu Mazilu, ne-a declarat că propunerea de excludere din partid a lui Cornel Folescu şi Alin Rapcea înaintată de către PSD Drobeta Turnu Severin spre analiză decizională în Comitetului Executiv al PSD Mehedinţi nu va fi judecată ,,cu sânge pe pereţi”. Se vor lua în discuţie minuţios argumentaţiile pro şi contra în aşa fel încât votul celor 110 membri din Comitetul Executiv să fie în cunoştinţă de cauză şi corect!

Îi va ,,executa” sau nu Comitetul Executiv? Viceprimarul rebel al Severinului, Cornel Folescu, dar şi prietenul său consilierul local severinean Alin Rapcea, cei doi pesedişti care în prima şedinţă de Consiliu Local n-au ţinut cont de directivele partidului în formarea unei majorităţi PSD-UNPR şi PMP, pentru un viceprimar UNPR şi unul PMP, ci au votat alături de liberali altă schemă de viceprimari, adică Cornel Folescu PSD şi respectiv Daniel Cîrjan PNL – au fost excluşi din organizaţia PSD Drobeta Turnu Severin însă deocamdată nu şi din partid. Soarta lor se va decide în Comitetul Executiv al PSD Mehedinţi, alcătuit din 110membri. Este vorba de şefii cei mari, primarii, consilierii judeţeni şi locali, preşedinţi de filiale locale PSD. Cei luaţi în discuţie cu propunere de excludere din partid vor putea veni să-şi susţină punctele de vedere argumentat şi să răspundă la întrebări. În final, se va lua în considerare o analiză pertinentă a situaţiei, după care se va trece la vot. Votul va fi la vedere sau secret în funcţie de cum se va stabili anterior. Decizia de excludere sau respingere a excluderii se va lua cu majoritate simplă. Contactat telefonic secretarul general al PSD Mehedinţi Liviu Mazilu ne-a explicat procedura standard în astfel de situaţii şi a dat asigurări că se va lua cea mai ,,corectă ” decizie: ,,Domnul Folescu şi domnul Rapcea vor avea parte de o judecată dreaptă, corectă ! Când vom stabili Comitetul Executiv? Nu ştiu, poate vineri, poate luni, poate marţi. E o chestiune de câteva zile! Dumneavostră cei de la presă vreţi sânge pe pereţi? Nu va fi cu sânge pe pereţi! Va trebui să mai aştepăm puţin, pentru că mai întâi se vor face nişte analize , nişte discuţii , după care se va lua o decizie prin vot, cu majoritate simplă. În Comitetul Executiv al PSDMehedinţi sunt dacă nu mă înşel 110 persoane care vor vota sau vor respinge propunerea de excludere din partid. Da sigur, e dreptul domnului Folescu şi al domnului Rapcea să vină şi dumnealor să-şi spună punctele de vedere. Vă repet va fi o judecată dreaptă bazată pe argumentaţii şi analize serioase!”, ne-a declarat, ieri, secretarul general al PSDMehedinţi, Liviu Mazilu.

Primarul Screciu le-a luat capetele ,,trădătorilor”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele organizaţiei PSD Drobeta Turnu Severin, primarul Marius Screciu, a declarat că decizia de excludere din organizaţia municipală a fost luată în regim de urgenţă de membrii delegaţiei permanente, atât în ceea ce-l priveşte pe viceprimarul Cornel Folescu, cât şi pe consilierul social-democrat Alin Rapcea. 
,,Am luat o decizie dificilă, dar necesară, privind excluderea domnilor Cornel Folescu şi Alin Rapcea din rândurile Partidului Social Democrat. Cei doi, în şedinţa de consiliu, au votat contrar înţelegerilor din interiorul partidului şi au adus la conducerea primăriei Partidul Naţional Liberal, partid care nu a avut voturile necesare la alegerile din 5 iunie pentru a ajunge aici”, a precizat primarul Screciu.  Potrivit acestuia, ,,cei doi au ales să trădeze şi să facă echipă cu PNL, pentru interese personale, denaturând votul cetăţenilor”. ,,Este regretabil că domnul Alin Rapcea, consilier tânăr şi de viitor, a ales să-şi trădeze electoratul pentru interesele proprii. PSD şi eu personal ne delimităm de astfel de oameni şi practicile lor”, a spus primarul Marius Screciu. Conform deciziilor PSD Mehedinţi luate în urma înţelegerilor cu alte formaţiuni politice, în funcţia de viceprimari ai municipiului Drobeta Turnu Severin trebuiau să ajungă consilierii Gabriela Dobrotă (PMP) şi Narcis Bordea (UNPR). În schimb, cu sprijinul celor doi consilieri social-democraţi, PNL i-a impus pe liberalul Daniel Cîrjan şi social-democratul Cornel Folescu.

 

Politica