marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţiul solicită 11 milioane de lei, în regim de urgenţă, de la guvern

Prefectul judeţului Mehedinţi, Cristinel Pavel, a convocat, miercuri, 29 iunie, în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi au aprobat sumele solicitate în urma evaluării pagubelor înregistrate ca urmare a precipitaţiilor abundente din perioada mai-iunie 2016. Suma totală este 11.353.066 lei, iar obiectivele afectate sunt următoarele: Drumul Judeţean DJ 607 A (1,2 km), DC 17 A (0,903 km) –comuna Husnicioara, 4,340 km drumuri săteşti în comuna Brezniţa Ocol şi DC 6A (3 km) – comuna Bâlvăneşti.

Urmează ca Instituţia Prefectului – Judeţul Mehedinţi şi Consiliul Judeţean Mehedinţi să întocmească o notă de fundamentare şi un proiect de hotărâre de guvern, care vor fi înaintate Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în vederea obţinerii fondurilor necesare refacerii infrastructurii afectate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a aprobat şi construirea unei variante ocolitoare pentru drumul judeţean DJ 607 A, ca urmare a închiderii circulaţiei pe sectorul cuprins între km 8+300 – 9+500, din cauza alunecărilor de teren produse de precipitaţiile abundente căzute după data de 23 mai 2016. Potrivit expertizei tehnice întocmite de specialiştii Universităţii din Craiova – Departamentul Infrastructura de Cercetare în Știinţe Aplicate, traseul actual nu mai poate fi utilizat, fenomenul de alunecare fiind activ, cu potenţial de extindere pe o suprafaţă mai mare.

 

Politica