miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport al CJ, inaugurat

Consiliul Judeţean Dolj a inaugurat, miercuri, Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport, din zona Aeroportului Craiova. Investiţia s-a ridicat la suma de 3,7 milioane de euro, jumătate din bani venind de la Uniunea Europeană, iar restul din bugetul CJ Dolj. Obiectivul, care reuneşte, printre altele, săli de fitness, de masaj, de biliard, dar şi piste de bowling şi atletism şi terenuri de fotbal, handbal, tenis şi volei, va fi administrat de Clubul Sportiv Judeţean Știinţa „U” Craiova , însă este deschis pentru toţi craiovenii.

Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Dolj, a fost inaugurat oficial miercuri. Lucrările la centru, care a costat 3,7 milioane de euro (50% fonduri UE, 50% fonduri proprii ale CJ Dolj) au demarat în martie 2015 şi au fost executate de asocierea de firme Recon SA – SC MSPORT PRO SRL.

 

Un teren care şi-a schimbat cu totul aspectul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a spus că, pe parcursul lucrărilor, au fost întâlnite mai multe probleme, peste care, însă, s-a trecut cu succes, astfel că investiţia a fost dusă la bun sfârşit.

„Pe o suprafaţă de teren care altădată avea coteţe de găini şi garaje şi tot felul de încurcături, practic aducem la lumină şi creăm aici două terenuri de fotbal, unul cu gazon natural, unul cu gazon artificial, două terenuri de tenis, terenuri de volei, de baschet. În această clădire sunt vestiare, săli de fitness, de bowling, de masaj, birouri, săli de conferinţă, şi avem şi o pistă de alergări cu groapă de sărituri. Pentru alpinism avem ceea ce nu am avut niciodată în Craiova: o zonă de căţărări şi alte lucruri foarte importante, într-un proiect care s-a făcut cu un curaj foarte mare, în sensul că timpul a fost foarte scurt. Am avut şansa să avem o firmă care a lucrat foarte bine, practic la sfârşitul lunii decembrie noi trebuia să fim gata. Însă, aşa cum se întâmplă pe la noi, prima dată am găsit o conductă de gaze care trecea exact prin mijloc şi ne-am gândit dacă să ne facem că nu o vedem sau să mergem şi să o trecem prin exteriorul acestui complex, pentru că cine ştie cum se poate întâmpla o nenorocire. Am pierdut foarte mult timp, a trebuit să facem altă proiectare, alte autorizaţii. După care, pe zona de lumină electrică a trebuit să fie făcut un utilaj special în Germania şi adus aici. Cu toate că, şi la CEZ şi la cei care au lucrat, am găsit toată înţelegerea, s-a lungit foarte mult acest termen şi îi dăm drumul astăzi (miercuri – n.r.), pentru ca cetăţenii Craiovei să poată beneficia de acest complex, pe care îl dăm în administrare Centrului de Copii şi Juniori al CJ, dar care este deschis pentru toată lumea. Cred că terenul natural este cel mai bun pe care îl are Craiova şi poate chiar Oltenia. Nocturna este omologată de UEFA, se pot juca meciuri importante şi finale şi aşteptăm să îi calce pragul cât mai mulţi craioveni”, a declarat preşedintele CJ Dolj.

 

Iubitorii de sport, invitaţi să se relaxeze sau să facă performanţă

Totodată, vicepreşedintele CJ Dolj, Alina Tănăsescu, speră ca toţi iubitorii de sport să vină la acest centru.

„Putem să spunem craiovenilor şi cetăţenilor judeţului Dolj că se pot bucura de cele două terenuri de fotbal, de cele două terenuri de tenis, de pista de atletism, de sala de fitness şi ne dorim ca cei care iubesc sportul, atât profesionişti, cât şi amatori, să vină pe această bază, să se bucure de ea, să aibă rezultate şi să se poată relaxa. Le doresc mult succes celor care se ocupă în continuare de această bază şi felicitări celor care au reuşit să ducă proiectul la bun sfârşit”, a spus Tănăsescu. Și celălalt vicepreşedinte al CJ, Cosmin Vasile, a vorbit despre inaugurarea acestui centru, mai ales în contextul performanţei Islandei de la EURO 2016.

„Cred că putem spune, ori de câte ori se inaugurează o bază sportivă, fie de către o autoritate publică locală sau de către un investitor privat, e o zi importantă. De câte ori cetăţenii pot avea acces la a practica un sport, care înseamnă sănătate, putem să zicem că este o zi importantă. Vedem cu toţii ce înseamnă fenomenul Islanda, când 300.000 de locuitori au acces la baze sportive, 80% din populaţie face sport şi există echipe performante. Eu sunt convins că publicul larg se va bucura de această bază sportivă, cei de la Clubul de Sportivi şi Juniori vor scoate cât de curând un nou Balaci, un nou Craioveanu sau un nou Papură şi, sper ca, pe viitor, şi CJ, şi alte comune şi oraşe, dar şi investitori privaţi să poată să investească tot în sport, în baze sportive”, a precizat Cosmin Vasile.

 

Aici chiar este vorba de o echipă”

Și Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest (SV) Oltenia a fost reprezentată la eveniment, în persoana Monicăi Botea, şeful organismului intermediar din partea ADR.

„Vreau să felicit întreaga echipă, pentru că aici chiar este vorba de o echipă: atât CJ, cât şi constructor, diriginte, proiectant, dar şi ADR şi Ministerul Dezvoltării Regionale. E un proiect necesar, ca dovadă se înscrie pe POR 2007-2013, domeniul major de intervenţie 5.2, şi răspunde necesităţilor regiunii SV Oltenia, în sensul că s-a creat o structură de agrement pentru turism de nişă, de agrement şi petrecere a timpului liber. Ne mai dorim astfel de proiecte”, a spus Monica Botea.

Pentru că Centrul de Agrement a fost construit pe teritoriul comunei Cârcea, la inaugurare a fost prezent şi primarul Valerică Pupăză.

„Suntem la inaugurarea acestei baze sportive, care se află pe teritoriul administrativ al comunei Cârcea. Mă bucur să fiu împreună cu conducerea CJ la această inaugurare. Eu cred că judeţul Dolj avea nevoie de mai multe baze sportive. Pe lângă cea de la Cârcea pe care am inaugurat-o şi noi în urmă cu ceva timp, a apărut şi aceasta. Este un lucru pozitiv pentru judeţul Dolj faptul că are şi acest teren sintetic, la dimenisuni normale, pentru cei care vor să practice fotbal de performanţă, indiferent de anotimp”, a punctat primarul comunei Cârcea.

 

Petcu, Recon: „Suntem mândri că putem să facem lucruri care să vă placă”

Nu în ultimul rând, şi Marian Petcu, directorul Recon SA, liderul de asociere care s-a ocupat de construcţia centrului, a declarat că firma se poate mândri cu această lucrare şi, de asemenea, că şi-a îmbogăţit experienţa.

„Mă bucur că vă putem prezenta o nouă lucrare pe care am terminat-o. Sper să vă placă şi să fie la standardele pe care şi le-au propus CJ şi proiectantul. Suntem bucuroşi că apar astfel de proiecte câştigate de către CJ şi finanţate prin intermediul ADR, pentru că ne deschide şi nouă un front de lucru. Putem să ne păstrăm experienţa câştigată în aceşti ani şi putem să ne calificăm pentru lucrări mai importante. De asemenea, putem să vă dovedim că putem să facem şi noi lucrări la fel de bune ca alte firme venite din afara Craiovei în oraşul nostru. Suntem mândri că putem să facem lucruri care să vă placă, realizate la un nivel tehnic deosebit. Am făcut eforturi deosebite şi ne concentrăm întotdeauna ca lucrurile făcute de noi să fie foarte bune şi să ne reprezinte pe toţi”, a explicat Marian Petcu.

 

Tarifele de la centru

Tarifele de închiriere care vor fi practicate la Centrul Turistic pentru Agrement şi Sport sunt următoarele: teren natural de fotbal (400 lei/h fără nocturnă, 550 lei/h cu nocturnă), teren artificial de fotbal (300 lei/h fără nocturnă, 350 lei/h cu nocturnă), teren handbal, baschet şi volei (100 lei/h fără nocturnă, 120 lei/h cu nocturnă), teren tenis de câmp (50 lei/h fără nocturnă, 70 lei/h cu nocturnă), panou baschet (30 lei/h fără nocturnă, 50 lei/h cu nocturnă), perete escaladă – 30 lei/h, bowling – 20 lei/h, biliard – 10 lei/h, tenis de masă – 10 lei/h, pistă de atletism şi groapă de nisip – 5 lei/h, saună – 20 lei/h, sală de fitness (10 lei/h, abonament 12 ore/100 de lei), masaj – 40 lei/h.

 

Ce se întâmplă cu Stadionul Tineretului?

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a mai fost întrebat, în cadrul evenimentului, despre Stadionul Tineretului, care se află în administrarea CJ Dolj. Acesta a spus că nu ştie cu exactitate ce se va întâmpla cu acesta, însă a ţinut să menţioneze că acolo nu se va construi un mall şi nici blocuri de locuinţe. „Legea spune că nu poţi să îi dai o altă destinaţie sau să mai intervii pe el dacă nu ai construit un alt stadion între timp. În acest moment, CJ se găseşte în situaţia fericită de a avea două stadioane construite şi, deci, putem să ne ducem la hotărâre de guvern şi la Ministerul Tineretului, pentru a găsi o altă formulă pentru Stadionul Tineretului. Asta înseamnă că nu vom şti ce vom face pe Stadionul Tineretului. Din ce ne spun specialiştii, nu mai putem să facem stadion şi acolo, pentru că nu mai corespunde din punct de vedere al parcărilor, dar nu vreau să intru în amănunte pentru că ar putea să fie un stadion în continuare. Spuneam, în urmă cu un an, că putem face două terenuri acolo, dar între timp le-am făcut pe acestea, care sunt mai bune. Vom vedea ce facem acolo, nu pot să vă spun acum, e o chestiune de început, suntem o echipă nouă. Ce vor cetăţenii Craiovei, asta vom face. Dacă ei vor alte două terenuri, asta vom face. Dacă vor altceva, vom face altceva, pentru că acela este cel mai valoros teren din Craiova. Oricum, pot să vă spun clar că nu se va face mall acolo sau ceva de genul acesta. Nici locuinţe”, a menţionat Prioteasa.

 

Politica