Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Șova scapă de control judiciar în dosarul CET Govora

Publicat

pe

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, revocarea măsurii controlului judiciar în cazul senatorului Dan Șova, în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influenţă. Decizia nu este însă definitivă.

În acest dosar, Dan Șova a fost trimis în judecată alături de fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, acuzat de abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la un denunţător, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Anchetatorii mai arată că Mihai Bălan a produs un prejudiciu în dauna CET Govora SA de peste 1,3 milioane lei (suma totală decontată cu o frecvenă lunară, în baza celor două contracte), concomitent cu obţinerea unor foloase necuvenite, în acelaşi cuantum, de către firma de avocatură.

 

 

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.