vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep ar putea lipsi de la Rio din cauza virusului Zika

Jucătoarea română este îngrijorată de problemele medicale pe care le prezintă în această perioadă Brazilia, ţara care este practic un focar de infecţie pentru virusul Zika. Simona Halep nu ştie dacă va participa la Jocurile Olimpice de la Rio din această vară, spunând că doreşte să se informeze precis înainte de a lua o decizie ce i-ar putea afecta sănătatea.

"Trebuie să mă informez foarte bine în legătură cu acest virus. Am întrebat mai mulţi medici despre Zika şi voi mai vorbi cu medicii despre acest subiect, după ce se încheie Wimbledon-ul. Am aflat că şi dacă nu eşti însărcinată în momentul în care eşti infectată cu virusul acesta se poate activa atunci când rămâi însărcinată. Sunt extrem de îngrijorată. Vreau să merg la Rio, dar mai întâi trebuie să mă asigur că totul este în regulă acolo şi că nu voi avea probleme. Sănătatea mea este cea mai importantă, virusul este periculos pentru femei, mai mulţi sportivi s-au retras de la Rio tocmai din acest motiv. Deocamdată nu pot spune nimic, este o dilemă reală pentru mine pentru că în joc este sănătatea mea. Mă voi hotărî dacă merg la Jocurile Olimpice după acest turneu (n. red. Wimbledon). Jocurile Olimpice sunt importante pentru România, dar sănătatea mea este mai importantă. Trebuie să am grijă de corpul meu", a declarat Simona Halep într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

Halep a avansat în turul doi la Wimbledon

Policlinica Buna Vestire Craiova

Locul cinci WTA a trecut fără probleme de primul tur de la turneul de mare şlem din Londra, cu o victorie scor 2-0 la seturi în faţa jucătoarei din Slovacia, Anna Karolina Schmiedlova. Simona Halep a avut un meci uşor, pe care a reuşit să îl câştige în 65 de minute de joc, cu 6-4, 6-1 pe seturi. Adversara Simonei din primul tur are 21 de ani şi ocupă locul 40 în lume. Jucătoarea română a dominat jocul şi a condus cu 4-1 în primul set, dar Schmiedlova a revenit şi a restabilit egalitatea, 4-4. Simona a rupt seria bună a slovacei cu un nou break în ghemul nouă, iar apoi a încheiat primul set pe serviciul ei. În setul secund, românca s-a impus mult mai clar, cu 6-1, având nevoie de doar 23 de minute pentru a încheia acest act. În total, Simona a adunat 13 mingi direct câştigătoare, faţă de 4 avute de Schmiedlova, a comis 16 erori neforţate, faţă de 24 ale adversarei, care a făcut şi 6 duble greşeli. Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Francesca Schiavone (Italia, 36 ani, 111 WTA). Irina Begu şi Patricia Țig au pierdut meciurile disputate luni în runda inaugurală, iar celelalte două românce de pe tabloul de simplu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au evoluat aseară după închiderea ediţiei contra Aleksandrei Krunic, resprectiv Petrei Kvitova.

 

Politica