sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Rețeaua Școlilor Sigure”

Peste 10.000 de elevi, părinți, profesori și alți specialiști vor fi pregătiți să facă față mai bine eventualelor calamități naturale, datorită unui proiect derulat de Asociația Vasiliada.

Proiectul ”Rețeaua Școlilor Sigure” a fost lansat de Asociația Vasiliada în cadrul unei conferințe care a reunit reprezentanți mass-media și ai altor instituții cu responsabilități în domeniul social. Proiectul va fi implementat în România (jud. Dolj) de Asociația Vasiliada și în Bulgaria (Vidin și Montana) de Asociația ”Free Youth Centre” si Regional Network for Innovative Education, până în luna februarie 2018.

”În cadrul proiectului ne bazăm pe colaborarea foarte bună pe care o avem cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, astfel încât să putem implementa activitățile acolo unde este cea mai mare nevoie și să putem răspunde concret la cerințele de pregatire atât ale elevilor, cât și ale cadrelor didactice” a declarat pr. Adrian Stănulică, Președintele Asociației Vasiliada.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul va crea cadrul de cooperare între 20 de școli din România și Bulgaria, în vederea elaborarii unei metodologii privind intervenția în situațiile de risc ce pot avea loc în mod neprevăzut în unitățile școlare. Totodată, la nivelul școlilor vor fi create cluburi de elevi voluntari, care vor fi instruiti in domeniul responsabilității sociale.

Proiectul ”Rețeaua Școlilor Sigure” este cofinanțat din Programul INTERREG V-A România – Bulgaria.

Politica