Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Primarul din Mârşani şi ceilalţi 11 parteneri de dosar, la un pas de începerea procesului

Publicat

pe

Dosarul în care Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe primarul  şi viceprimarul comunei Mârşani, împreună cu alte 10 persoane, între care contabila Primăriei Mârşani, doi diriginţi de  şantier  şi doi administratori de firme, în dosarul în care  au fost reţinuţi pe 6 aprilie a.c., a fost analizat în procedura camerei preliminare. Magistraţii Judecătoriei Craiova au amânat pronunţarea asupra excepţiilor invocate de inculpaţi pentru data de 7 iulie a.c.. Cu toţii sunt acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi infracţiuni de fals, prejudiciul creat fiind de peste 340.000 lei.

Reamintim că, pe 6 aprilie a.c., reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj anunţau că, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au descins în 12 locaţii, dintre care patru în  municipiul Craiova, două în Cârcea, şi şase în comuna Mârşani, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor fraude în domeniul achiziţiilor publice, în perioada 2011-2014, dar şi la sediul unei instituţii publice locale, aceasta fiind Primăria Mârşani. În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe înscrisuri, iar pentru audieri au fost conduse la Parchet  10 persoane. Procurorul de caz a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore faţă de Constantin Ghencioiu, 67 de ani, din Mârşani (primarul comunei), Laurenţiu Răducanu, de 35 de ani (viceprimar), Marcel Gugu, de 60 de ani, din Craiova (fost director la Şcoala nr. 1 Mârşani), Constanţa Anghel, de 63 de ani (contabila primăriei), Marioara Dan, de 55 de ani, din localitatea Mârşani (contabil la Şcoala nr.1 Mârşani), Tudor Cîrjaliu, de 46 de ani, din comuna Mârşani (administrator al unei societăţi comerciale), Mădălina Tănăsescu, de 34 de ani, din Craiova (tot administrator de societate comercială), Marcel Tănăsescu, de 62 de ani (proiectant), Daniela Mitre, de 50 de ani, din Craiova (diriginte şantier) şi Paul Brădiş, de 47 de ani, din Craiova (diriginte şantier). Potrivit comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova,  „în perioada 2009 – 2015, G.C., reprezentanţii U.A.T.C. Mârşani, fără a respecta procedura din domeniul achiziţiilor publice, au încheiat contracte de achiziţii directe de produse şi servicii cu diferite societăţi comerciale, respectiv au atribuit prin organizarea unor licitaţii publice trucate contracte de achiziţii unor societăţi comerciale, acceptând, astfel, la plată facturi pentru produse şi servicii care nu au fost recepţionate sau executate în realitate. Astfel, primarul comunei Mârşani a concesionat un teren unei societăţi comerciale cu încălcarea Hotărârii Consiliului Local Mârşani, prejudiciind  bugetul local. De asemenea, în cazul unor contracte de prestări servicii având ca obiect reabilitarea unor imobile, alimentarea cu apă în sistem centralizat şi pietruirea unui drum comunal, au fost efectuate plăţi nejustificate. Prin plăţile nelegale efectuate de către reprezentanţii U.A.T.C. Mârşani, s-a produs un prejudiciu total bugetului consolidat al statului în valoare de peste 340.000 lei”.

Activitatea infracţională s-a derulat cu complicitatea proiectantului şi a celor doi diriginţi de şantier, precum şi a executanţilor de lucrări, au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj. Cele 10 persoane au fost prezentate Judecătoriei Craiova, pe 7 aprilie a.c., cu propunere de arestare preventivă, propunere respinsă de instanţă. Procurorii au contestat hotărârea, însă contestaţia a fost respinsă de judecătorii Tribunalului Dolj.

Având cercetările finalizate în dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie i-au trimis în judecată pe cei 10, împreună cu încă două persoane, Alina Pîrvu şi Florentina Stoian, cele 12 persoane fiind acuzate de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi infracţiuni de fals. Dosarul s-a înregistrat la Judecătoria Craiova pe 18 aprilie şi a intrat în procedura camerei preliminare. Vineri, 24 iulie a.c., magistraţii Judecătoriei Craiova au anunţat că amână pronunţarea asupra excepţiilor invocate de inculpaţi, legate de faptele reţinute în sarcina lor prin rechizitoriu, pentru data de 7 iulie a.c. „Amână pronunţarea asupra cererilor şi excepţiilor la 07.07.2016 Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 24.06.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.

 

 

 

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.