vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii de gimnaziu, la Evaluarea Naţională

4.597  de elevi de gimnaziu au susţinut, luni, prima probă din cadrul Evaluarii Naţionale, proba scrisă la Limba și literatura română.  La subiectul III, elevilor le-a picat pastelul, iar la subiectul II au avut de făcut o compunere despre cum arată o zi petrecută la munte. De asemenea, la primul subiect, elevii au trebuit să demonstreze că poezia "Salcâmii" de A.E. Baconsky, aparţine genului liric.

Evaluarea va continua cu susţinerea probei scrise la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, care se va desfăşura miercuri, 29 iunie.

 

2 elevi din Dolj au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot luni, 3.312 elevi de liceu au susţinut ultima probă orală e examenului de bacalaureat, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C. Dintre aceștia, 2 au fost eliminaţi, pentru că le-a sunat telefonul în timpul desfășurării examenului, potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Liţoiu. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va încheia pe data de 1 iulie.

Începând cu data de 4 iulie, elevii se vor pregăti pentru susţinerea probelor scrise, prima dintre ele fiInd cea la Limba şi literatura română – proba E)– probă scrisă.

 

 

 

Politica