sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă reuşită a preotului Mihai Iagăru

Anul acesta echipa câştigătoare a Concursului Naţional de Creaţie “Biserica şi Şcoala din sufletul meu”este echipa Liceul Teoretic «Mihai Viteazul» din Caracal şi Parohia «Toţi Sfinţii». Delegaţiei oltene i-a fost înmânat premiul de către însuşi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române ca o recunoaştere a performanțelor elevilor din Olt, câștigători în cadrul secţiunii: Literară, Artistică şi Multimedia. Coordonatorii echipei caracalene sunt pr. Mihai Iagăru, preot paroh din Parohia «Toţi Sfinţii» şi prof. Alexandra Iliescu, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal.

Portofoliul câştigător s-a numit: „Educație pentru credință. Credință în educație”. Oltenii au fost desemnaţi câştigători dintr-un număr de 29 de delegații respectiv peste 112 persoane, în speţă un număr de 84 de copii şi tineri însoţiţi de 28 de preoţi şi profesori de religie.

La nivelul judeţului Olt, cu sprijinul Preasfinţitului Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, la concurs au participat 377 de copii din 18 parohii din judeţul Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eleva Florentina Popescu a obţinut premiul I la secţiunea literară; premiul I la secțiunea artistică a fost primit de eleva Andreea Dinu, iar premiul I la secțiunea multimedia a fost obținut de eleva Alexandra Smărăndescu, toate trei reprezentând Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” şi Parohia „Toți Sfinții” – Protoieria Caracal.

Proiectul câştigător, al caracalenilor, a însemnat o paletă mare de activităţi: întâlniri cu elevii ale preoţilor, profesorilor şi lucrătorilor cu tinerii, activităţi de voluntariat cu elevii de liceu, lecturi pentru pregătirea interviurilor, iniţiative artistice şi fotografice etc.

Acţiunile s-au desfăşurat în mai multe locaţii, în afara celor proprii ( Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” şi Biserica „Toţi Sfinţii” ): Biserica „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” de la Spitalul Municipal Caracal, Şcoala Gimnazială nr. 2 Caracal, Mănăstirea Brâncoveni, Şcoala Gimnazială Deveselu şi Şcoala Gimnazială Izbiceni.

Trebuie spus că preotul Mihai Iagăru are această aplecare spre activităţi educative din 1983, actunci când era preot în comună Redea. Colaborarea cu prof. Alexandra Iliescu, de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal a încăput atunci când preotul a iniţiat şi susţinut întâlnirile copiilor pe teme religioase la LTCOR Caracal.

 

 

Politica