joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Surprize pentru Franţa?

Anghel Iordănescu are în vedere 30 de jucători pentru formarea lotului de 23 cu care România va participa la Euro, competiţie organizată de Franţa.

Acesta a dezvăluit criteriile pe baza cărora va face selecţia finală, printre jucătorii pe care îi are în vizor aflându-se mai mulţi jucători care nu au evoluat în preliminarii, deci nu au ajutat echipa să se califice, dar care au demonstrat în ultimele luni că merită să reprezinte naţionala la turneul final din această vară.

Acest mod de alcătuire al lotului a fost folosit de către selecţioner şi în primul său mandat la echipa naţională (1993-1998). În acea perioadă “Tata Puiu” a condus România la trei turnee finale (CM 1994, Euro 1996 şi CM 1998).

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Lista s-a redus, în acest moment, de la 84 la 30 de jucători, iar lotul de 23 îl vom comunica la UEFA pe 31 mai. Pe 18 mai vom pleca în cantonamentul din Italia, însă unii jucători nu vor putea veni. Sezonul în Israel se încheie pe 21 mai, în Turcia pe 22 mai, în Qatar pe 28 mai, în Bulgaria – 29 mai, iar Florin Andone termină meciurile din Segunda pe 5 iunie. Ca atare, în locul celor care nu pot veni în Italia vom lua câţiva jucători din lotul lărgit. Pentru antrenamente, dar şi pentru amicalele cu Congo şi cu Ucraina. În plus, trebuie să fim pregătiţi în caz că, Doamne fereşte!, se accidentează, spre exemplu, Keşeru sau Moţi în ultima etapă. Lista finală o vom face în funcţie de randamentul din Italia, de evoluţiile din cele două jocuri, de forma pe care mi-o arată cei din campionatele care se termină mai târziu. Sunt convins că mulţi dintre jucătorii pe care presa îi vede în lotul pentru Euro se vor regăsi şi pe lista mea. Mai sunt însă câteva semne de întrebare.
Ţin cont de valoare, formă sportivă, experienţă, personalitate, caracter, spirit de grup, implicare în jocuri şi la antrenament. Trebuie să înţelegem că nu mai avem supervedete care pot decide rezultatul unui meci. Totul se bazează pe unitatea grupului, pe disciplină tactică şi pe dorinţa de performanţă. Nu e suficient să-şi dorească acest lucru doar Iordănescu. Am citit analiza voastră despre selecţia pe care am făcut-o la precedentele turnee finale, când am înlocuit trei-patru jucători care au jucat în preliminarii. Tare îmi este că la fel se va întâmpla şi acum", a declarat Anghel Iordănescu, într-un interviu pentru Libertatea.
 

Arbitrii, peste tehnologie
 

Pentru meciurile de la Campionatul European din Franţa, UEFA a decis să folosească Hawk Eye, celebrul sistem din tenis, pentru a vedea dacă mingea a depăşit său nu linia porţii, anunţă Agenţia Reuters.

Sistemul va fi instalat pe cele 10 stadioane pe care se vor desfășura meciurile de la turneul final. Această tehnologie a fost folosită şi la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia, în 2014.

Conform MEDIAFAX, la începutul anului, UEFA a anunţat că tehnologia pentru linia porţii urmează să fie utilizată atât la competiţia din Franţa, cât şi la finele actualelor ediţii Champions League  şi  Europa League, care vor avea loc la Milano, respectiv Basel.

Tehnologia Hawk-Eye utilizează şapte camere ultraperformante care urmăresc traiectoria mingii şi indică arbitrului, prin intermediul unui dispozitiv cu vibraţie, dacă poate valida golul.

Centralul se va baza, însă, în continuare pe cei doi arbitri adiţionali.

 

Politica