vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul pentru construirea centurii municipiului Târgu-Jiu, verificat de DNA

Procurorii DNA au verificat mai multe contracte ale CNADNR printre care și cel pentru construirea centurii municipiului Târgu-Jiu. Mai exact realizarea a 20 de kilometri de centură despre care Corpul de Control al Ministerului Transporturilor spune că nu se va încadra în valoarea din contract și, în plus, va fi o depășire a termenului, potrivit Digi24. 

Anchetatorii le-au cerut şefilor de la Drumuri să le pună la dispoziţie în cel mult zece zile mai multe acte referitoare la contractele de asistenţă juridică, de construire a centurii din Târgu Jiu, dar şi de montare a unor instalaţii de cântărire a TIR-urilor în punctele de frontieră.

Unul dintre ele este cel semnat în 2012 cu firma Data Control pentru montarea mai multor instalații de cântărire a TIR-urilor în punctele de trecere a frontierei. Valoarea contractului era de 1 milion de lei, însă din cele 16 instalații doar 14 au fost montate deoarece CNADNR nu a hotărât timp de aproape un an unde să le amplaseze: la Jimbolia, Moravița sau la Calafat, informează aceeași sursă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inspectorii au descoperit și niște prejudicii ca urmare a administrării defectuase a acestui contract. Este vorba despre un prejudiciu de 15.000 de euro și 300.000 de lei pe lună, relatează Digi24.

 

Politica