vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un bombardier strategic s-a prăbuşit în Rusia

Un avion de bombardament s-a prăbuşit marţi în regiunea Habarovsk din estul Rusiei în timpul unui zbor de antrenament, potrivit Ministerului Apărării din Rusia, relatează agenţia de presă TASS, informează Mediafax.

Potrivit oficialilor Ministerului Apărării din Rusia, avionul de bombardament de tip Tu-95MS s-ar fi prăbuşit din cauza defectării unuia dintre motoare.

"Pe data de 14 iulie, la ora 9.50, o aeronavă de tip Tu-95MS s-a prăbuşit în timpul efectuării unui zbor de antrenament la 80 de kilometri de Habarovsk. Toţi cei din echipaj s-au paraşutat", se precizează în comunicatul trimis de Ministerul Apărării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avionul nu transporta muniţie, prăbuşindu-se într-o zonă deşertică, fără a cauza pierderi la sol.

"Conform unor informaţii preliminare, după ce comandantul aeronavei a anunţat că se află într-o situaţie de urgenţă, responsabilul pentru controlul zborurilor a solicitat echipajului să părăsească avionul şi să se paraşuteze. Echipele de căutare şi de salvare caută membrii echipajului", anunţă Ministerul Apărării Naţionale din Rusia. De asemenea, potrivit unei surse, în căutarea echipajului au fost trimise două elicoptere de tip Mi-8 şi un avion de tip Antonov An-12.

Ministerul Apărării a suspendat toate zborurile bombardierelor strategice de tip Tu-95MS.

Biroul de presă al Ministerului Apărării a anunţat că cea mai probabilă cauză a prăbuşirii aeronavei este o defecţiune tehnică.

"Conform unei analize preliminare, o defecţiune tehnică ar putea fi cauza pentru prăbuşirea aeronavei de tip Tu-95MS", au declarat reprezentanţi ai Biroului de presă.

Un alt accident aviatic în care a fost implicat un bombardier de tip SU-24 a avut loc tot în regiunea Habarovsk, pe data de 6 iulie. Atunci, în urma prăbuşirii avionului cei doi piloţi au murit.

În data de 8 iunie, în regiunea Amur, un alt bombardier strategic, de tip TU-95MC, a înregistrat defecţiuni tehnice la un motor care a fost cuprins de flăcări. Nu exista muniţie la bord. Câţiva membri au suferit diverse răni în momentul părăsirii aeronavei şi au fost transportaţi la spital.

 

Foto:mediafax.ro

Politica