marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Macabru: Rochii de mireasă promovate de o tânără îmbălsămată

O chemă Pascualita şi a murit chiar în ziua nunţii după ce a fost înţepată de un păianjen veninos. Părinţii, distruşi de durere, au considerat că este mult prea tânără pentru a putrezi în mormânt, motiv pentru care au îmbălsămat-o şi au expus-o în vitrina magazinului cu rochii de mireasă, pe care chiar tânăra le cosea cu mâna ei, relatează evz.ro

Pascualita este un manechin expus la intrarea în magazinul "La Casa de Pascualita" din Chihuahua, Mexic. Pare un manechin atrăgător de la distanţă.  Pascualita sau “Mica Pascuala” nu este însă un manechin oarecare pe care sunt expuse creaţiile imaculate ale magazinului, ci un cadavru extrem de bine conservat, aparţinând fiicei fostului proprietar. Cel puţin asta susţin legendele locale, alimentate şi de actualul proprietar al magazinului, care refuză să permită poliţiei analizarea “miresei moarte”.

Presupusul cadavru este perfect conservat şi ar fi fost expus pentru prima dată la 25 martie 1930, îmbrăcat în rochie de mireasă. Pascuala Esparza, fiica proprietarului magazinului, a murit în ziua nunţii, după ce a fost muşcată de un păianjen, Văduva Neagră. Înnebunit de durere, tatăl tinerei a refuzat să o îngroape aşa încât i-a îmbălsămat trupul şi l-a expus în vitrina magazinului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ziariştii care au investigat ani la rând cazul “miresei moarte” au aflat că în momentul în care a fost expus în vitrina magazinului, fascinaţi de privirea sticloasă şi pielea “umană” a manechinului, localnicii au concluzionat că acesta seamănă izbitor cu fiica proprietarilor, Pascuala Esparza, despre care se spunea că ar fi murit în ziua nunţii. Potrivit siteului odditycentral.com, Pascuala trăia şi chiar a publicat o dezminţire oficială în care preciza că este vorba doar despre un manechin foarte bine realizat. Nimeni nu a băgat-o în seamă iar legenda Pascualitei şi-a urmat cursul ei.

Vestea că în vitrina unui magazin se află o tânără împăiată s-a răspândit repede, iar localnicii au strecurat şi câteva amănunte înfiorătoare. Ei spun că, uneori, se simt urmăriţi de privirea de sticlă  a manechinului. De asemenea, ei mai susţin că Pascualita îşi schimbă uneori poziţia peste noapte, în timp ce magazinul este închis. Au şi dovezi video în acest sens.

“La Pascualita”, aşa cum a fost numită de localnici, seamănă extraordinar de bine cu o femeie în carne şi oase, ceea ce i-a făcut pe toţi cei care au văzut-o să se întrebe dacă nu cumva  este reală. Speculaţiile legate de mireasa din vitrină au fost alimentate şi de  declaraţia unei angajate. “De fiecare dată când mă aflu în apropierea ei încep să tremur. Mă uit la mâinile ei şi sunt identice cu ale mele. I se văd până şi venele de pe picioare”, a spus vânzătoarea.

Experţii spun însă că este imposibil ca un cadavru să stea atât de bine conservat 85 de ani. “Nu are cum ca un cadavru să se păstreze atât de bine, indiferent de cât de îmbălsămat este. După numai câteva săptămâni de la moarte, pielea se descompune şi are un aspect urât”, spun specialiştii.

De două ori pe săptămână, costumele manechinului se schimbă, dar nu inainte de a fi acoperite cu perdele vitrinele magazinului. Legenda spune că mireasa din vitrina face şi miracole. O femeie a fost împuşcată de prietenul ei în faţa magazinului. "În timp ce a căzut s-a uitat în sus,  a văzut figura manechinului din vitrina și a spus, "Scapă-mă Pascualita, salvează-mă!" şi a a supravieţuit”, spune un localnic, citat de aceeași sursă.

Politica