Conecteaza-te cu noi

Extern

UE a decis să îngheţe finanţarea Republicii Moldova

Publicat

pe

Finanţarea Republicii Moldova va fi înghețată în urma unei decizii a Uniuneii Europene, până la formarea unui nou guvern, capabil să negocieze un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional şi să soluţioneze criza din sectorul bancar, a anunţat luni şeful delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, citat de Jurnal.md, potrivit stiripesurse.ro

"Decizia noastră în acest moment este de a îngheţa sprijinul bugetar. Uniunea Europeană îşi doreşte să vadă formată, cât mai curând, o coaliţie de guvernare, iar noul guvern să contacteze imediat Fondul Monetar Internaţional pentru a solicita un nou acord de finanţare. În acest moment, aşa cum se ştie deja, ţinem cont de două aspecte: criza bancară şi stabilitatea macrofinanciară" a republicii", a menţionat Pirkka Tapiola, relatează aceeași sursă. 

Potrivit ministrului finanţelor interimar, Anatol Arapu, Uniunea Europeană prevăzuse pentru acest an o finanţare de 40,7 milioane de euro pentru Republica Moldova. Banii urmau să fie alocaţi sub formă de sprijin financiar în mai multe domenii, inclusiv pentru reformarea justiţiei. 

Decizia UE de a-şi suspenda finanţarea pentru Republica Moldova intervine la aproape o lună după ce Banca Mondială a anunţat că opreşte finanţarea pentru guvernul de la Chişinău.

Foto:vox.publika.md

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.