Conecteaza-te cu noi

Life & Style

ÎNGHEŢATĂ DE CASĂ

Publicat

pe

Desertul preferat de toți în sezonul cald este înghețata, rece, aromată, pare a fi tot ce îți trebuie într-o zi călduroasă. Dar atunci când înghețata este făcută în casă desertul poate fi numit perfect. 

Ingrediente:

● 600 de mililitri de lapte

● 3 ouă

● zahăr, după gust

● coaja rasă de la o lămâie

● zeama de la o lămâie

● 400 de grame de iaurt

● 500 de mililitri de frişcă lichidă

● migdale felii

● stafide

Mod de preparare:

Puneţi la foc ouăle cu laptele, zahărul, coaja şi zeama de lămâie. Toate aceste ingrediente pentru înghețată se lasă să fiarbă la foc mic până când dă în clocot. În tot acest timp amestecaţi continuu.

Când a început să fiarbă mai ţineţi pe foc 2 minute, iar mai apoi adăugaţi migdalele şi stafidele. După cel mult un minut se ia oala de pe foc şi se lasă la răcit. Între timp se bate frişca şi se adaugă şi iaurtul. După ce s-a răcit, se adaugă frişca şi iaurtul, iar mai apoi se adaugă toate ingredientele într-un vas. Se amestecă totul omogen, iar după ce s-a turnat compoziţia în forme pentru înghețată se bagă la congelator. După câteva ore se poate servi ÎNGHEŢATA DE CASĂ

Sursă:PetitChef.ro

Continue Reading