Conecteaza-te cu noi

Oltenia

Mușcătura de țânțar- infecţia cu virusul West – Nile

Publicat

pe

 

Infecţia cu virusul West – Nile  este transmisă prin înţepătura de ţânţar şi determină la adulţi o neuroinfecţie care în majoritatea cazurilor este subclinică, dar uneori poate prezenta şi manifestari de  meningită, meningoencefalită sau encefalită cu lichid clar, iar copii sub 15 ani nu sunt afectaţi.

În ultima săptămână, în județul Dolj nu au fost confirmate cazuri de infecție cu virusul West – Nile. Pentru prevenirea infecţiei cu virusul West – Nile, Direcţia de Sănătate Publică Dolj  recomandă populaţiei,  să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi,  să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari,   să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor și să îndepărteze recipientele de apă stătută.

În cazul în care o persoană  prezintă  semne de boală : febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare, sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, aceasta trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical.

Pentru evitarea infecției cu virusul West – Nile, se desfăsoară la nivel naţional, în perioada 1 mai – 31 octombrie, o activitate de control și supraveghere a mușcăturilor de țânțar.

Continue Reading