marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Prinţesa Războinică”, ignorată de autorităţi

Karatista Diana Belbiţă , 18 ani , a umilit-o o aşa de rău pe ultima adversară a ei din cuşcă încât a determinat-o să abandoneze lupta în repriza a doua. Luptătoarea de MMA din Mehedinţi are peste câteva săptămâni şansa să devină prima campioană din MMA-ul feminin românesc, într-o gală naţională, în premieră, care sigur va fi şi televizată. Frumoasa şi talentata sportivă este antrenată de sensei Constantin Mitroi din Severin în condiţii greu de imaginat , fără pic de sponsorizare din partea autorităţilor.

Mehedinţiul se mândreşte cu o super luptătoare de arte marţiale, Diana Belbiţă , în vârstă de 18 ani. Autorităţile însă nu au făcut nimic pentru a o sprijini în competiţiile în care îşi învinge adversarele din ring cu o uşurinţă de invidiat.

Sportiva antrenată de sensei Constantin Mitroi a participat, la sfârşitul acestei săptămâni, într-o gală de kick-box, intitulată Cupa Atomic, ce s-a desfăşurat, pe 9 mai, la Cernavodă. Luptătoarea Diana Belbiţă a bătut o sportivă de la Galaţi, pe nume Teodora Iordache. „ În repriza a doua Diana Belbiţă a aruncat-o din colţ în colţ pe adversara ei făcând-o să abandoneze lupta. Mulţi specialişti în domeniu mi-au spus că e diferenţă mare de valoare şi au lăudat potenţialul şi talentul Dianei. Luna viitoare la Cluj, Diana are şanasa să devină prima campioană din MMA-ul feminin românesc. Se va bate cu luptătoarea Cristina Stanciu de la clubul Albastru Bucureşti. Din păcate autorităţile nu ne-au oferit nici un sprijin până acum , însă niciodată nu este prea târziu”, ne-a declarat sensei Constantin Mitroi. ,, Nu am mai luptat de anul trecut, din noiembrie, pe kick-box şi chiar îmi era dor de acest stil de luptă ţinând cont că am urcat în ring acum 6 ani. Cu siguranţă voi continua să merg atât pe regulament de MMA, cât şi pe reguli de kick-box”, a declarat luptătoarea Diana Belbiţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Se gândeşte şi la meciul anului

 

Pe 15 iunie, la Cluj- Napoca, Belbiţă va lupta în cuşcă împotriva Cristinei Stanciu din Bucureşti, pentru prima centură din istoria MMA-ului feminin din ţara noastră. Lupta va fi o bornă importantă în drumul succesului pentru mehedinţeancă. „Va fi un meci foarte important pentru mine deoarece vorbim de prima centură din MMA-ul feminin românesc. Sper ca eu să fiu şi prima campioană din MMA-ul feminin românesc, îmi doresc foarte mult această centură, chiar am insistat şi mi-am dorit foarte mult să lupt pentru ea, din fericire am ajuns în acest punct foarte important în cariera mea şi cu siguranţă voi face orice şi mă voi antrena poate mai mult decât la celelalte meciuri doar ca să reuşesc să câştig această centură. Nu mă interesează cât de greu va fi meciul sau dacă vom lupta o repriză, două sau poate se va ajunge chiar la decizie. Am spus că vreau să aduc centura la Severin şi asta o să fac”, a declarat Diana Belbiţă. În prezent ea este cea mai bine cotată luptătoare din ţară. Din cinci lupte are tot atâtea victorii în galele de MMA, este campioană europeană la unifight, multiplă campioană naţională la Budokai, dar şi câştigătoare de numeroase trofee, atât interne, cât şi externe în turnee de K-1.,, Cu siguranţă că gala de la Cluj de MMA în care Diana se va bate pentru centură va fi televizată. Vor mai fi puse în joc şi două centuri de campion la bărbaţi. Sunt convins că va fi ceva spectaculos ce nu s-a mai văzut vreodată, iar Diana va demonstra cât de talentată este în artele marţiale”, ne-a declarat antrenorul Dianei, sensei Constantin Mitroi.

Politica