Conecteaza-te cu noi

Extern

Cutremurul din Nepal- de 700 ori mai puternic decât Bomba de la Hiroşima

Publicat

pe

Cutremurul care a devastat Nepalul luna trecută s-a dovedit a fi mai puternic de 700 de ori decât puterea bombei lansate de S.U.A. la Hiroshima, a declarat Efthimios Lekkas, profesor de geologie la Universitatea din Atena, un expert în cutremure şi dezastre naturale, relatează Euronews.

 

Potrivit Mediafax, Efthimios Lekkas care  a petrecut împreună cu echipa sa cinci zile în Nepal după cutremur, a vorbit despre "distrugerea absolută" pe care a constatat-o în capitala Kathmandu.

"Totul s-a surpat în cartierele din întreaga capitală. Imediat ce am sosit, echipele de salvare şi-au început intervenţia", declară el.

Expertul are o uriaşă experienţă pe teren. El a fost implicat în eforturile de după tsunamiul din Thailanda, în 2004, şi cutremurul din Haiti, în 2010.

 

În Nepal, echipa sa a oferit consiliere cu privire la cele mai bune modalităţi de susţinere a clădirilor avariate, pentru a împiedica ruinele să se surpe.

"Oamenii sunt foarte speriaţi", declară Lekkas. "În primele săptămâni sau luni vor sta oriunde vor putea, dar departe de case. În plus, sunt mulţi oameni care fug din Kathmandu. Există cozi de kilometri, în care oamenii aşteaptă autobuze să-i scoată din capitală", adaugă el.

"Oamenii din Nepal sunt, în general, nişte supravieţuitori. Sunt obişnuiţi cu condiţiile de trai dure. Este o regiune muntoasă, cea mai muntoasă de pe planetă. Oamenii de acolo sunt obişnuiţi să trăiască o viaţă simplă şi să aibă puţine bunuri", a subliniat profesorul.

Expertul grec a declarat că el se aşteaptă la alt "cutremur mare" în lunile viitoare.

Totodată, potrivit ultimelor statistici, un număr de cel puţin 70 de cetăţeni străini şi-au pierdut viaţa, iar alţi 112 sunt daţi dispăruţi, după cum relatează DPA.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.