vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Internaţională a Studiului, la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova în parteneriat cu DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst – Serviciul German de Schimb Academic), British Council, Fulbright Commision şi Education USA, a organizat, ieri, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova şi Holul Central evenimentul intitulat International Study Day ( Ziua Internaţională a Studiului). Evenimentul a fost destinat tuturor celor interesaţi de studiile de cercetare din străinătate, dar şi acelor persoane care doresc să afle mai mult despre oportunităţile şi provocările unui stagiu în Germania, SUA sau Marea Britanie.
Evenimentul a avut drept scop central facilitarea accesului la informaţiile despre instituţiile care oferă stagiile de studiu sau de mobilitate în străinătate. În acelaşi timp, în cadrul International Study Day au fost comunicte informaţii avizate care sunt permanent actualizate cu privire la codiţiile de studiu şi cercetare, posibilităţi de finanţare şi certificate de limbă acreditate.

Asemenea întâlniri la Universitatea din Craiova sunt frecvente. Aceste zile internaţionale au intrat cumva în obişnuinţa universităţii noastre pentru că dorim să fim o universitate deschisă proiectelor internaţionale şi o universitate care să accentueze această legătură internaţionlă între cadre didactice şi studenţii universităţii noastre şi colegii din toate colţurile lumii. În ultima perioadă procesul de internaţionalizare a universităţii este unul foarte dinamic, dacă vă gândiţi la numărul de studenţi ai Unviersităţii din Craiova care pleacă cu diverse tipuri de burse din străinătate şi la numărul de studenţi străini de pe toate continentele care vin la Universitatea din Craiova. Statele Unite, Mexic, Kazahtan, China, Coreea sunt câteva din ţările îndepărtate de noi care îşi trimit reprezentanţi prin studenţi în fiecare an pentru burse de mobiltate şcolară sau pentru burse de mobilitate de plasament la Universitatea din Craiova şi la firmele partenere ale Universităţii, devenite deja parteneri tradiţionali şi partenerii noştri de suflet. De această dată, Universitatea din Craiova, la iniţiativa Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA) căreia îi mulţumim pentru idee, organizare şi implicare a organizat International Study Day. FEAA a organizat un proiect în care a invitat DAAD, British Council şi Fulbright, parteneri privilegiaţi ai universităţii cu care noi colaborăm şi de bursele cărora beneficiază atât studenţii cât şi cadre didactice de la universitatea noastră. Prezenţa lor la Craiova este binevenită. Noi am dori să îşi deschidă birouri permante la Universitatea din Craiova, în aşa fel încât studenţii să îi poată cotacta la orice oră din zi.
A declarat prof.univ.dr.Cristiana Nicola Teodorescu , prorectorul Universităţii din Craiova

“Nu lăsaţi să treacă aceste oportunităţi”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, oportunitatea unui stagiu sau al unei burse în străinătate este una minunată. Cei care aleg acest pas au extraordinara oportunitate de a trăi, de a învăţa, de a studia şi de a vedea care este realitatea într-o universitate parteneră dintr-o altă ţară. Totodată, prorectorul Universităţii din Craiova îi îndeamnă pe tineri să acceseze programele internaţionale  şi să le folosească la maxim.

Beneficiile unui asemenea stagiu în străinătate sunt enorme. Faptul că pe treptele universităţii întâlniţi astăzi din ce în ce mai mulţi străini este cumva rezultatul acestui proces de internaţionalizare şi efortului pe care Universitatea din Craiova şi toate facultăţile sale l-au făcut în ultima perioadă pentru atragerea unui număr cât mai mare de străini. (…) Nu lăsaţi să treacă aceste oportunităţi, chiar dacă ele vor fi foarte multe în perioada următoare. Prindeţi-le de la bun început şi folosiţi-le la maxim.
A mai spus  prof.univ.dr.Cristiana Nicola Teodorescu

La eveniment a fost prezent şi un reprezentant al Centrului de Informare al Servicului German de Schimb Academic din Bucureşti care le-a stat la dispoziţie celor interesaţi în a afla cum pot studia în Germania. Matei Demetrescu a vorbit şi despre International Study Day, proiect care a luat fiinţă în 2012 şi are drept scop informarea tinerilor despre posibilităţile de a studia în străinătate.

Suntem astăzi (n.r. ieri), aici, în cadrul International Study Day, proiect care s-a născut în 2012, ca urmare a unei constatări şi a uni semn de întrebare care a urmat imediat. Constatarea a fost următoarea: în fiecare an există în oraşele mari şi în aşa-zisele centre academice consacrate din România, târguri educaţionale unde vin universităţi pentru a-şi prezenta oferta de studii. RIUF este unul dintre cele mai cunoscute, însă el are loc de 2 ori pe an în 3 oraşe din România. Şi atunci, ştiind că Marea Britanie, S.U.A., Franţa şi Germania au aceste reprezentanţe în Bucureşti, şi nu numai, în care pot să le ofere studenţilor informaţii de primă mână despre posibilităţile de a studia în fiecare din acste ţări, de a beneficia de teste de limbă, de burse. Din moment ce noi existăm, de ce să veniţi dumneavoastră către noi la RIUF sau la Bucureşti şi să nu venim noi către dumneavoastră. Nu reprezint aici Serviciul German de Schimb Academic, lucrez la centrul de informare din Bucureşti, iar astăzi oferim informaţii despre Germania ca loc de studiu, cât şi despre oportunităţi de finanţare şi despre programele de burse.
A spus Matei Demetrescu, referent al Centrului de Informare al Serviciului German de Schimb Academic, la Bucureşti

Consiliul Britanic a fost, de asemenea, reprezentant la International Study Day care a oferit informaţii doritorilor despre cum pot obţine un certificat de limbă engleză.

Consiliul Britanic este prezent în România de 76 de ani. Azi (n.r. ieri), am venit aici la Craiova cu oferte de teste şi certificate de limbă engleză. De aceste certificate aveţi nevoie pentru a studia sau pentru a lucra în străinătate, dar nu numai, aveţi nevoie de ele chiar şi în România. Trăim într-o lume unde mobilitatea este foarte importantă, iar dacă nu plecăm noi din ţară vin companiile în România. Un certificat de limbă engleză nu este neapărat doar un avantaj, ci a ajuns să fie ceva obligatoriu. O a doua limbă deja reprezintă un avantaj. În Craiova deja administrăm teste Cambridge de peste 8 ani de zile, iar aici o să ne concentrăm mai mult pe testul IELTS, testul necesar pentru a studia în străinătate.
Roxana Ene, reprezentant Consiliul Britanic

Totodată, Ruxandra Rădulescu, reprezentînd comisia Fulbright româno-americană le-a vorbit tinerilor despre universităţile americane, procesul de aplicare la una dintre acestea, dar şi despre bursele Fulbright.

Comisia Fulbright româno-americană este o comisie binaţională, susţinută atât de S.U.A. cât şi de România. Noi administrăm programul de burse Fulbright pentru cercetare  masterală, doctorală sau postdoctorală şi, de asemenea, prin serviciul nostru de consiliere educaţională oferim informaţii despre admiterea în universităţi americane, cu privire la studii de licenţă, masterat, doctorat. Vă putem oferi informaţii despre universităţile americane, procesul de aplicare şi bursele Fulbright pentru români.
Ruxandra Rădulescu

Lansat în 2012 ca proiect comun a patru instituţii de prestigiu, German Academic Exchange Service (DAAD), British Council, Fulbright Commission şi Campus France, International Study Day s-a bucurat în fiecare an de un real succes. Evenimentul este prezent în peste 15 centre universitare şi înregistrează un total de peste 2.500 vizitatori. Promovarea tradiţiilor şi culturilor academice diferite, dar şi filosofiile educaţionale orientate spre excelenţă au ca scop informarea publicului pentru a putea decide în cunoştinţă de cauză.

Politica