sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Corabia are sistem de distribuţie a gazelor naturale

Corăbienii care au o instalaţie de utilizare a gazelor naturale funcţională pot  să o folosească. Cerut de mai bine de 15 ani de locuitorii oraşului,
sistemul de distribuţie a gazelor naturale în Corabia a fost, ieri, inaugurat.
Reprezentanţii companiei constructoare au  aprins prima flacără a gazelor naturale în oraşul Corabia, alături de oficiali locali şi reprezentanţi ai industriei gazelor naturale, în cadrul unei ceremonii ce a avut lor la şcoala nr. 2 “Dumitru Buzdun”.

Ne bucurăm că acest moment este atât de aproape şi le mulţumim locuitorilor oraşului pentru răbdarea de care au dat dovadă pe parcursul lucrărilor. Începerea distribuţiei de gaze naturale creează precondiţiile necesare dezvoltării oraşului Corabia şi creşterii nivelului de confort al locuitorilor săi.
A declarat Illo Vogelhaupt, Director Executiv Comercial în cadrul WIROM

În toamna lui 2013 Societăţile Transgaz şi Wirom Gas au semnat contractul de furnizare a gazelor pentru oraşul Corabia. Gazul se aduce de la Turnu Măgurele prin subtraversarea râului Olt,  lungimea reţelei de gaze naturale urmând să atingă circa 45 de kilometri.
Compania Wirom Gas SA s-a ocupat de investiţia din Corabia.
Până în prezent WIROM a investit 2,7 milioane de lei pentru construirea în Corabia a unei reţele de distribuţie cu o lungime de 7 km. Planul pentru anul 2015 prevede şi alte investiţii, în valoare de 2,4 milioane de lei, pentru extinderea cu 8,7 km a reţelei de gaze naturale în oraş.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oraşul Corabia are peste 6.000 de locuinţe, peste 2.000 de apartamente şi 25 de obiective social-culturale, dar şi mulţi agenţi economici. Necesitatea şi beneficiile aducţiunii de gaz în oraş este clară: va creşte şansele de dezvoltare economică ale zonei. De altfel, reprezentanţii autorităţilor locale susţin că, în primă fază, vor fi deschise două fabrici, una de mezeluri şi alta de fire sintetice.
Până în prezent, au fost înregistrate aproximativ 200 de cereri pentru conectarea la conducta de gaze naturale.

Politica