vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Greva sângelui – Vizita reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, fără soluţii

Angajaţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină(CRTS) Craiova sunt de trei zile în grevă generală. Marţi dimineaţa aceştia au primit vizita unei echipe formate din reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu, directorul D.S.P. Dolj şi doi reprezentanţi ai Institutului Naţional de Hematologie Bucureşti.
Se pare că ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu s-a sesizat şi a trimis echipa pentru a realiza un raport despre situaţia de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, nu pentru găsirea unei soluţii.

Nu au venit cu soluţii.Au venit să facă un raport despre situaţia de la  centru şi să îl transmită domnului ministru Bănicioiu. Situaţia este aceeaşi din păcate, iar personalul continuă grevă şi încă aşteaptă.
A spus Ion Cotojman, preşedintele FS Hipocrat

Aşteaptă hotărârea ministerului că nu depinde de noi. Ministerul dă banii, nu noi. Deocamdată nu s-a luat nici o hotărâre şi aşteptăm în continuare.
A declarat directorul centrului, Sevastiana Bran

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salariaţii vor continua greva şi în următoarele zile, chiar dacă activitatea centrului s-a îngreunat în ultimele zile.
De luni, 9 din cei 26 de angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Craiova se află în grevă generală. Oamenii se plâng de faptul că, de cinci ani, salariile lor sunt prea mici. În 2010, salariale angajaţilor de la Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova au fost micşorate de guvern cu 25%. Apoi, lefurile le-au fost reduse cu încă 30 de procente, de către conducerea Centrului, fără nicio bază legală, susţin reprezentanţii sindicali.  Pe lângă faptul că au salariile de încadrare reduse, angajaţii CRTS Craiova fac ore suplimentare fără plată pentru a acoperi deficienţa de personal din centru.

Politica