joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţenii, mai buni după pauzã

Pentru echipa mehedinþeanã a fost prima victorie în amicalele din aceastã varã, dupã ce, în precedentele douã teste remizase cu Minerul Motru (0-0) şi pierduse clar cu Poli Timişoara (1-6).  
Minerul pãrea cã va pierde şi cu CSO Filiaşi, care deschisese scorul în minutul 42, prin lovitura de cap a lui Vladu, dar, dupã pauzã, mijlocaşul Ghighilicea (58), cu un şut din interiorul careului, şi antrenorul-jucãtor Boboescu (69), din loviturã liberã, au întors rezultatul. La scorul de 1-0 pentru doljeni, atacantul Boboescu a trimis balonul în transversalã. 
 
Au fost douã reprize diferite. Prima parte ne-a aparţinut nouã, dar gazdele au jucat mai bine în repriza secundã, iar rezultatul e just. A fost al treilea amical pentru noi şi sper ca în urmãtoarele jocuri sã evoluãm din ce în ce mai bine. Lotul e în mare parte acelaşi cu care am promovat. Au venit doar doi-trei jucãtori, dar sper ca în perioada urmãtoare sã întãrim echipa. Obiectivul va fi evitarea retrogradãrii, dar eu mi-aş dori o clasare în prima parte a clasamentului.
A spus antrenorul Filiaşiului, Gigi Ciurea 
 
Echipa sa a efectuat cantonamentul de varã la Tismana, iar în pauza competiþionalã a mai disputat alte douã amicale,  cu divizionarele D doljene Dunãrea Bistreþ (2-0) şi Viitorul Cârcea (2-3). Sâmbãtã, Filiaºiul a evoluat în formula Popescu – Ianîcu, A. Lupu, Vulpe, Pais (‘83 Vãlu) – Creţu (‘70 Stancu), Ştoiu, Dumitraşcu, Cruşoveanu – Obeanu (‘70 Cîrjan), Vladu (‘60 Cimpoieru). 
Minerul Mehedinţi a replicat prin: Preda (‘46 Lascu, ‘70 Novabilschi) – Ilinca, Merluţã, Petrache (‘46 Marinaş), Iordache – Dragotescu (‘46 Drãcea), Ştefan (‘46 Stanciu) – Ghighilicea, R. Lupu (‘50 Enea), Prundeanu (‘46 Boboescu)  – Porcescu (‘80 Manda). Nigerianul Abba nu a jucat şi a plecat la Buzãu, ca sã-şi clarifice situaţia contractualã cu divizionara secundã Gloria. 
 
Preda a debutat la Minerul
 
Sosit joi la malul Dunãrii, craioveanul Andrei Preda a debutat în poarta Minerului, pentru care a evoluat în primele 45 de minute, interval în care a avut douã intervenţii salvatoare. Fostul portar al Universitãţii Craiova nu a semnat contractul cu echipa mehedinţeanã şi încã nu ştie unde va evolua în noul sezon. 
 
Minerul mi s-a pãrut o echipã bunã. Am înţeles cã va urma un cantonament şi cu o pregãtire bunã în perioada urmãtoare cred cã echipa poate face faţã în Liga a III-a. Eu nu am semnat cu Minerul, fiindcã am o problemã cu actele. Cei care se ocupã de dosarul de insolvenţã al Universitãţii Craiova nu vor sã-mi dea drumul. Sper ca situaţia sã se clarifice cât mai curând şi sã pot juca cel puţin la nivelul Ligii a III-a.
A explicat Preda
 
Aşteaptã banii promişi de autoritãţi
 
Atacantul Minerului, Andrei Enea, aşteaptã noi întãriri şi sperã într-un sezon reuşit cu Minerul, deşi campania de achiziţii e momentan una modestã pentru pretenţiile factorilor locali, care anunţau luna trecurã cã obiectivul echipei cu care s-au asociat va fi promovarea în Liga a II-a. 
 
A fost prima victorie de dupã promovarea în Liga a III-a. Sunt partide de verificare în aceastã perioadã şi cãutãm o formulã de joc cât mai competitivã. Avem în probe nişte jucãtori tineri de la Târgu-Jiu şi încercãm sã legãm o echipã. Mai avem nevoie de întãriri.
A precizat Enea 
 
Deşi pânã la startul campionatului mai sunt 3 sãptãmâni, Primãria Severin şi Consiliul Judeţean Mehedinţi încã nu au virat banii promişi, iar Minerul nu are momentan posibilitatea sã plece în cantonamentul de la Donji Milanovac, programat pentru vineri, 15 august. 

Politica