sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CANOTAJ .Clubul orşovean a rămas principalul furnizor de medalii

Două medalii de aur, două de argint şi două de bronz reprezintă bilanţul României la Mondialele desfăşurate anul acesta la Hamburg. Două dintre echipajele premiate au fost formate exclusiv din juniori legitimaţi la Clubul Sportiv Şcolar al Liceului Teoretic “Traian Lalescu” Orşova, iar în alte două ambarcaţiuni medaliate s-au regăsit sportivi pregătiţi la malul Dunării. Astfel, Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu au cucerit aurul la dublu vâsle feminin, cu timpul de 8:19,15 minute, mai bun cu 5 secunde decât ocupanta locului secund Germania, iar la dublu rame masculin Mihăiţă Iliuţ şi Alexandru Cosmin Macovei şi-au adjudecat argintul, după ce au parcurs cei 2000 de metri în 7:20, 49 minute, fiind devansaţi de Cehia (7:14.50). Tot pe treapta a doua a podiumului s-a clasat echipajul de  patru rame fără cârmaci, format din Robert Ovidiu Groşan, Cosmin Pascari, Constantin Radu şi Sergiu Vasile Bejan, ultimii doi componenţi ai ambarcaţiunii menţionate fiind legitimaţi la CSSLTTL Orşova. Bronzul a fost adus în proba de 8+1 feminin, alcătuit din Andreea Budeanu, Ana Maria Zaharia, Anca Elena Filip, Raluca Mihaela Munteanu, Ionela Mădălina Petreanu, Paula Logofătu (CSS Orşova), Diana Mihai (CSS Orşova), Iuliana Crefelian (CSS Orşova) şi Georgiana Lorena Palaşcă (CSS Orşova). Echipajul României a trecut linia de sosire în 7:26,41 minute, fiind întrecut de Germania (7:15.37) şi Rusia (7:23.15).

CSSLTTL Orşova a avut 12 juniori, iar 10 au fost pe podium

Singura ambarcaţiune medaliată din care nu au făcut parte sportivi de la Orşova a fost cea de dublu rame feminin, în care Beatrice Mădălina Parfenie şi Roxana Paraşcanu, de la CS Dinamo Bucureşti, au devenit campioane mondiale. La patru vâsle feminin, ambarcaţiunea formată din Georgiana Vasile, Nicoleta Ancuţa Bodnar (CSS Orşova), Ana Grăpinoiu şi Iuliana Popa s-a clasat pe locul al V-lea, iar cea de patru vâsle masculin, în componenţa Ioan Alexandru Bîrsan, Constantin Adam, Alexandru Chioseaua şi Adrian Dorinel Ilie, a fost despărţită doar de un ecart de podium. Singurele echipaje româneşti care nu au prins finala au fost cele de simplu vâsle masculin (Constantin Cristi Hîrgău) şi de patru rame cu cârmaci, format din Vlăduţ Ionuţ Brînză, Claudiu Florin Dulgheru, Pavel Curuzan-Corneli şi Adrian Munteanu (CSS Orşova). Practic, delegaţia României a fost formată din 33 de juniori, care au participat la 9 din totalul de 13 probe, desfăşurate pe distanţa de 2000 de metri. Dintre aceştia, 12 sunt legitimaţi la Orşova, dar originari din Mehedinţi nu sunt decât cârmacii Lorena Palaşcă şi Adi Munteanu. România mai putea lua o medalie, dacă ar fi mizat în Germania şi pe gorjencele legitimate la CSSLTTL Orşova, Denisa Tâlvescu şi Cristina Popescu. Oltencele, campioane europene de canotaj la sfârşitul lunii mai, în Belgia, în proba de dublu rame fără cârmaci, au fost desemnate să reprezinte ţara noastră, alături de alţi 39 de sportivi, care vor concura la 14 ramuri sportive, la Jocurile Olimpice pentru tineret, care vor avea loc în perioada 16-28 august, la Nanjing, în China.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Orşoveanca Palaşcă, mezina lotului

 La Mondialele de canotaj de la Hamburg au participat peste 700 de sportivi, sub 19 ani, din 52 de ţări, iar Germania, Italia şi SUA au fost singurele naţiuni care au înscris canotori în toate cele 13 probe, având fiecare câte 49 de juniori în concurs. În clasamentul general pe medalii, România s-a clasat pe locul secund, după Germania. Orşoveanca Palaşcă a fost  mezina lotului naţional  şi speră să-şi adjudece aurul la următoarele ediţii ale Campionatului Mondial de canotaj pentru juniori.

“Ne-am calificat în finală cu cel de-al doilea timp, dar vremea nu ne-a ajutat şi am ratat argintul. În ziua finalei s-au format valuri şi culoarul nu ne-a fost favorabil, astfel că nu am putut păstra locul secund. La Europenele din Belgia, din urmă cu două luni şi jumătate, ne-am clasat pe primul loc la 8+1, dar eu voi mai prinde cel puţin două ediţii de juniori la Mondiale şi sper să iau aurul”, a precizat, pentru Ediţie Specială, eleva antrenată de Cristian Maliş.

Politica