joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Consilierii judeţeni, huzur la mare pe bani publici

La Mamaia, la mare, cu masă, cazare, transport, diurnă, totul gratuit,  pleacă pe şest consilierii judeţeni din Mehedinţi. Motivul oficial pentru minunata locaţie aleasă de aleşii noştri: instruire. Costurile totale circa un milliard de lei vechi din bani publici, banii noştri, ai tuturor.  Dacă  pe alte subiecte consilierii judeţeni erau disponibili pentru presă şi chiar aveau  limbariţă, de această dată practic ne-a fost imposibil să obţinem puncte de vedere de la majoritatea dintre ei. Unii aveau telefoanele închise, alţii nu ne-au răspuns…aşa că am renunţat să-i contactăm pe toţi aceşti oameni norocoşi, născuţi cu mir în frunte….

În două etape, prima pentru datele 21-26 iulie, cea de-a doua, pentru perioada 11-16 august, consilierii judeţeni pleacă  la mare, la Mamaia, cazare la hotel Riviera, având toate cheltuielile de transport, cazare, diurnă, plus costurile unui seminar de instruire, suportate de Consiliul Judeţean Mehedinţi.
În total, suma se ridică în jurul a 1 miliard de lei vechi. Fostul preşedinte al CJ Mehedinţi, senatorul  PDL de Mehedinţi, Marius Bălu, a declarat că o astfel de risipă a banului public este inadmisibilă.

Este o batjocură la adresa gestionării banului public! În timp ce Blocul Materno Infantil stă nemobilat şi neutilat, consilierii judeţeni cheltuiesc peste 1 miliard de lei vechi pentru un sejur, în vârf de sezon, pe plajă, la Mamaia. Gestul acesta iresponsabil nu are nicio justificare. Niciodată, în timpul mandatului meu, nu s-a întâmplat aşa ceva. Nici când am făcut cursuri de perfecţionare, nu mi-am permis să mă gândesc la astfel de treburi. Am preferat să aduc lectori la Turnu-Severin, iar cursurile respective s-au ţinut fie la sediul CJ Mehedinţi, fie la vila lui Ceauşescu de la Gura Văii. Consider că aceasta a fost o abordare corectă, responsabilă, a cheltuirii banului public.
A declarat fostul preşedinte al CJ Mehedinţi

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consilierii judeţeni se feresc acum de presă

Dacă  pe alte subiecte consilierii judeţeni erau disponibili pentru presă de această dată practic ne-a fost imposibil să obţinem puncte de vedere de la vreunul dintre ei, cu o singură excepţie. Este vorba de consilierul judeţean PPDD Gheorghiţa Floari care ne-a explicat cu calm şi amabilitate că dumneaei nu ştie despre ce este vorba însă ulterior când se va documenta ne va putea oferi mai multe informaţii.

Nu ştiu despre ce este vorba, eu nu sunt plecată niciunde, sunt la serviciu.Mă voi documenta despre subiectul de care spuneţi pentru că nu ştiu nimic şi vă voi putea oferi mai multe informaţii în zilele următoare. Dacă este obligatoriu să se meargă la prima instruire probabil mă voi duce şi eu însă deocamdată vă repet nu vă pot da mai multe informaţii.
Ne-a declarat consilierul judeţean PPDD Gheorghiţa Floari

Consilierii judeţeni pe care i-am contactat telefonic în zadar- unii le aveau închise alţii nu ne-au răspuns- sunt consilierul judeţean Liviu Mazilu ex –liberal, consilierul judeţean Adrian Drăghici ex-democrat liberal, consilierul judeţean UNPR Alin Nicolicea şi consilierul judeţean liberal  Ecaterina Tuţu. Probabil că şi ceilalţi colegi ai acestora în frunte cu domnii de la PSD ar fi fost la fel de inabordabili sau ar fi luat poziţia mutului pe acest subiect ,,delicat” care nu dă bine la ,,popor”.
Din aceste considerente am renunţat să-i contactăm telefonic pe toţi consilierii judeţeni din Mehedinţi. Însă aşteptăm cu interes poziţia oricăruia dintre consilierii judeţeni care se vor simţi lezaţi.

Politica