joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Perle de oameni mari

Singurul punct de pe ordinea de zi care a iscat discuţii contradictorii a fost proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate referitor la obiectivul de investiţi ,,Amenajare zona sub Pasaj Suprateran’’. Consilierul local PDL, Marian Vasile a votat împotriva acestuia, afirmând că nu consideră prioritar ,,un astfel de proiect’’.

Această sumă de câteva miliarde de lei putem să o folosim pentru a genera o sursă pentru Piaţa din 1 Mai. În momentul de faţă nu avem un studiu de fezabilitate pentru această piaţă. Nu ştiu cum se va desfăşura traficul rutier având în vedere că am înţeles că va fi construită o discotecă în aer liber. Ar trebui să luăm în calcul impactul din punct de vedere rutier. Din aceste motive, nu consider prioritar acest proiect.
A punctat consilierul local PDL, Marian Vasile

Zona de sub Pasajul Suprateran va căpăta un aer aparte, întrucât municipalitatea şi-a propus ca respectivul spaţiu să fie construit pentru relaxarea craiovenilor.
Spaţiul ar fi structurat pe mai multe subzone: activităţi sportive şi de relaxare, living urban şi activităţi artistice, zona labirintului, proiecţii şi activităţi sportive. 135.000 de euro intenţionează Primăria Craiova să investească în mobilier ultramodern, sisteme de iluminat şi covoare roşii. Zona de sub Pasajul Suprateran se întinde pe o suprafaţă de cca. 4000mp, obiectivul investiţiei fiind acela de creare a unui loc relaxant pentru cetăţeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Olguţa Vasilescu nu vrea «ţigăneală»

Mai mult, consilierii locali s-au întrecut în păreri, în privinţa culorilor care vor fi folosite pentru amenajarea zonei.
Consilierul local PP-DD, Ionel Pană este convins că verdele ar oferi un aer cât mai ecologic zonei de sub pasaj, mai ales că respectivul loc va fi prea puţin înfrumuseţat cu aranjamente florale.

Acolo există foarte mult beton şi ciment şi cred că ar fi fost mai potrivit dacă, în loc de roşu, ne-am opri la culoarea verde care este culoarea ierbii.
A declarat Ionel Pană

Pe de altă parte, consilierul Pavel Badea este de părere că ar trebui să predomine culorile alb-albastru. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a declarat însă că alb-albastru nu este o combinaţie de culori prea reuşită nici măcar pentru bordurile din oraş.  Olguţa Vasilescu a mai precizat că nu doreşte să transforme proiectul într-o ,,ţigăneală” din cauza numeroaselor culori care au fost propuse pentru animarea locului.

Din punct de vedere al esteticului, chiar nu se pretează culorile alb-albastru. Aceste culori nu ar trebui folosite  nici măcar la borduri. Pe zonă de promenadă nu se pupă, ca să zic aşa. Culoarea roşie a fost aleasă de proiectanţi. Eu le-am spus să vedem care va fi culoarea faţadelor de la clădirile din zonă. Ba chiar le-am spus proprietarilor să se întâlnească şi să discute ca să nu fie una albastră şi alta verde, adică o ţigăneală. Se pare că ei s-au oprit la culoarea bej, iar roşu nu face altceva decât să învioreze puţin zona.
A spus Olguţa Vasilescu

Traficul rutier nu va fi perturbat?

În plus, Olguţa Vasilescu a ţinut să precizeze că varianta finală este cea mai bună şi din punct de vedere material, iar traficul rutier nu va fi deranjat.

Prima dată, ideea mea a fost să facem, o parcare sub acel pasaj suprateran. Nu s-a putut, toate studiile rutiere demonstrează faptul că o maşină care ar parca acolo şi ar vrea apoi să iasă, ar bloca tot giratoriul. Fiind un proiect pe fonduri europene, cinci ani de zile nu putem să modificăm absolut nimic acolo. Nu ne rămânea decât varianta de a construi acolo ceva ce nu solicita ca noi să bătem vreun cui. Culoarea roşie este aleasă de proiectant, iar faţadele vor fi de culoarea bej. Eu cred că soluţia la care s-a ajuns este cea mai bună şi vă promit că nu va deranja traficul rutier, e mai mult o zonă de sufragerie a unui centru care se doreşte occidental. Dacă vor fi activităţi vor fi montate şi plase pentru protecţie.
A mai spus primarul oraşului

Pardoseala ar urma să fie păstrată integral sau acoperită cu cauciuc granulat, de culoare roşie. Tootdată, vor fi montate sisteme video de proiecţie pe pardoseală, dar şi sisteme video pentru holograme 2D. Mobilierul va fi confecţionat din polistiren extrudat, acoperite cu acelaşi tip de cauciuc. Vor exista şi instalaţii de lasere de culoare alb-gălbui.
Pe ordinea de zi au fost votate mai multe proiecte ce ţin de modernizarea mai multor străzi din Craiova, precum: strada Balzac, Ion Creangă, Gutuiului, Micşunele, Ciocârliei, Trifoiului, Alei 1,2,3,4,5,6 Alexandru cel Bun, Mixandrelor, Anina, Cujmir, Pietrosu, Libertăţii, Pandurilor.

Morţii cu morţii şi viii cu viii…

Dacă Olguţa Vasilescu nu vrea ,,ţigăneală’’ în oraş, consilierul local PP-DD şi mai nou directorul  Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), Mihai Cilibiu a spus o perlă care va rămâne mult timp în istoria CL Craiova. Adresând o interpelare primarului, Cilibiu a declarat:  “Cimitirul Nord este din ce în ce mai plin şi asta e bine, înseamnă că este utilizat”.

Politica