vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Google I/O Extended, la «Aman»

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” vă invită joi, 26 iunie 2014, începând cu ora 17.00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu la evenimentul Google I/O Extended.
Compania CBN IT, dezvoltatorul platformei de softuri educaţionale 2bitsEDU, alături de Asociaţia „Viaţa în fiecare zâmbet”, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Asociaţia „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, organizează acest eveniment care face parte din seria conferinţelor Google I/O, organizate de colosul american în fiecare an în SUA, timp de 2 zile consecutiv, transmis live peste tot în lume.

Conferinţele Google I/O sunt o platformă de explorare a noilor produse şi a inovaţiilor de ultimă oră de la Google. Liderii industriei împărtăşesc din tehnologiile şi produsele momentului, iar participanţii au oportunitatea de a experimenta aplicaţiile ce utilizează cele mai noi descoperiri Google. Google I/O Extended sunt module ale evenimentului din SUA, implementate în diferite ţări. În România, CBN IT işi doreşte să adune anul acesta la Craiova, pasionaţi de tehnologiile Google, dezvoltatori sau utilizatori de aplicaţii bazate pe acestea, reprezentanţi ai domeniului IT, antreprenori sau specialişti din cadrul companiilor ce utilizează astfel de soluţii.

Demersul nostru este unul educaţional chiar şi pentru specialiştii din domeniu. Cei care utilizăm tehnologiile Google suntem o adevărată comunitate, iar scopul utilizării acestor tehnologii pentru unii, este de a dezvolta produse inovative, iar pentru alţii de a identifica şi utiliza soluţii şi produse competitive.  Evenimentul de la Craiova vine ca o completare a nevoii de interacţiune pe această zonă, ca o platformă pentru schimb de idei, acţiune benefică pentru oricine este interesat de potenţialul tehnologiei.
Cezar Nourescu, Director General, CBN IT

Policlinica Buna Vestire Craiova

CBN IT va prezenta câteva soluţii Cloud oferite de Google, din perspectiva experienţei acumulate şi va scoate în evidenţă avantajele acestor tehnologii prin ansamblul de proiecte destinate domeniului educaţional, 2bitsEDU – www.2bitsEDU.com. Unul din produsele 2bitsEDU este softul Scholar and University Management System (destinat grădiniţelor, învăţământului preuniversitar sau universitar), gândit pentru optimizarea activităţii în instituţiile de învăţământ, oferind posibilitatea unui control facil al unui volum mare de informaţii, indiferent de natura acestora. Aplicaţia este şi o platformă on-line de comunicare între dascăli, elevi şi părinţi.

Ca avantaje tehnologice, 2bitsEDU – Scholar and University Management System, prezintă:
– Este singura soluţie tehnică ce poate centraliza în timp real la nivel naţional toate instituţiile de învăţământ, inclusiv accesul cadrelor didactice/elevilor/ studenţilor/părinţilor la informaţii;
– Se integrează cu soluţia Google Apps for Education oferită gratuit pentru şcoli;
– Utilizează cele mai noi tehnologii cloud oferite de Google;
– Furnizează aplicaţie pentru Android (tabletă/smartphone), datele fiind încărcate fără internet şi sincronizate ulterior, fără pierderea acestora (acoperă lipsa internetului în clasele de curs);
– Este scalabilă, paradoxal funcţionând mai bine atunci când sunt mai mulţi ultilizatori;
– Securitatea este asigurată de Google, identică cu cea oferită utilizatorilor proprii.

Despre CBN IT
Compania CBN IT, fondată în 2010, odată cu pionieratul în utilizarea platformelor cloud oferite de Google, s-a specializat în dezvoltarea de aplicaţii web complexe.
Misiunea companiei constă în furnizarea de soluţii IT menite să inoveze sistemul de învăţământ prin optimizarea activităţilor în cadrul instituţiilor educaţionale şi prin programe de educaţie alternative. Inovaţia tehnologică folosită de echipa companiei şi-a propus realizarea  de produse destinate susţinerii proiectelor educaţionale, cu scopul de a dezvolta Inteligenţele Multiple, conform teoriei lui Howard Gardner.
Aplicând astfel de strategii, demersul CBN IT este acela de a îmbunătăţii procesele de învăţare pentru noile generaţii.

Politica