vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Competiţia Tinereţii se încheie cu Parada Liceelor

Competiţia Tinereţii, Ediţia a VI-a, un proiect realizat de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj împreună cu Consiliul Judeţean al Elevilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj se va încheia sâmbătă cu Parada Liceelor. Pe parcursul anului şcolar, majoritatea liceelor craiovene s-au întrecut în a-şi arăta abilităţile la diverse probe, de muzică, de oratorie, dezbatere, probe sportive, teatru, cultură generală.
În cadrul probei sportive s-a desfăşurat un concurs de majorete între galeriile liceelor, şi o probă de tras de frânghie. A mai existat şi o probă, numită “Tabăra de supravieţuire” la care elevii aveau oportunitatea să se relaxeze în natură, dar a fost scoasă din concurs.
Alina Ionescu, directorul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Dolj, a precizat însă, că excursia va avea loc, dar nu în cadrul Competiţiei Tinereţii.

Nu am putut să desfăşurăm această tabără, “Tabăra de supravieţuire”, deoarece vremea a fost capricioasă, dar nu am renunţat la acest concurs, nu va mai fi punctată, va avea loc săptămână viitoare la Baia de Fier, unde liceele înscrise în competiţie vor merge cu câte un echipaj de şase persoane, vom merge cu corturile, nu am vrut să forţăm lucrurile, vremea se anunţa ploioasă acolo în această săptămână.
Alina Ionescu, director executiv Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj

În urma competiţiei, foarte mulţi tineri talentaţi s-au remarcat, se doreşte ca şi anul viitor să se mai organizeze astfel de concursuri şcolare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ne dorim ca această competiţie să continue şi în 2015, anul acesta reuşind să descoperim foarte mulţi tineri talentaţi care s-au implicat asiduu în organizare, unii devenind adevăraţi lideri.
Alina Ionescu

Parada Liceelor. Liceul anului

Parada Liceelor va avea loc sâmbătă, începând de la ora 10.00. Liceenii vor urma un traseu, se va pleca din zona Mc Donald’s, către strada A.I Cuza până la Piaţa “Mihai Viteazul”. 14 licee din Craiova vor defila sâmbătă pe străzile din Bănie, Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”, Colegiul Naţional “Carol I”, Colegiul Pedagogic “Ştefan Velovan”, Liceul de Arte “Marin Sorescu”, Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu”, Liceul Tehnologic Auto, Liceul Teoretic “Tudor Arghezi”, Grupul Şcolar “Charles Laugier”, Colegiul Tehnic De Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, Colegiul Naţional “Gheorghe Chiţu”, Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” şi Liceul Teoretic “Traian Vuia”.
 
Competitorii îşi vor susţine liceul, înarmaţi cu bannere, pancarde şi costumaţi original. Mascotele şi majoretele vor completa peisajul. Fiecare liceu va avea 30 de susţinători care vor da tot ce au mai bun pentru ca liceul lor să fie în fruntea clasamentului. Elevii vor fi jurizaţi, va conta cine are galeria cea mai puternică, modul de prezentare al liceului.
Cu muzică, dans şi voie bună, aşa vor fi întâmpinaţi craiovenii care vor lua parte la Parada Liceelor fiindcă, după defilare, elevii vor susţine un spectacol de muzică şi dans.

Vor performa pe scenă liceeni câştigători din cadrul probelor de muzică şi dans, iar la finalul spectacolului se va anunţa «Liceul Anului 2014»

Lupta este destulă de strânsă pentru primele locuri, parada poate face diferenţa. Vom acorda trofeul liceului, care va trece în fiecare an la liceul câştigător, vom acorda plachete pentru primele trei locuri şi bineînţeles diplome pentru fiecare câştigător, au muncit foarte mult pentru toate probele şi zic că merită să fim alături de ei la final.
Alina Ionescu

Politica