vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii doljeni s-au sărbătorit la Centrul Multifuncţional Craiova

Ieri, la Centrul Multifuncţional Craiova s-a desfăşurat ultima activitate din programul dedicat aniversării a 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
Cele două unităţi de jandarmi doljene au fost gazdele a peste 1000 de elevi şi preşcolari din mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar din municipiul Craiova şi judeţ.
Toţi cei care au participat la această activitate au avut posibilitatea să viziteze mai multe ateliere unde au fost expuse armamentul şi tehnica din dotare folosite în îndeplinirea misiunilor curente, precum şi cel din dotarea structurilor antiteroriste, trusele criminalistice, tehnica de comunicaţii şi autovehiculele din înzestrare, expoziţie de pictură a domnului cms. şef dr. Marius Turaiche, precum şi exerciţii demonstrative constând în dresajul câinilor de serviciu, lupta corp la corp, spargeri de obiecte dure, intervenţie antiteroristă şi pentru restabilirea ordinii publice.

Diplome pentru eroi

Prefectul de Dolj, Marius Deca şi viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, au acordat diplome şi distincţii celor patru jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj, care în data de  09.02.2014, au salvat de la înec 2 copii în vârstă de 8 ani şi respectiv 9 ani care au căzut în lacul de agrement Filiaşi după ce gheaţa a cedat sub aceştia.
Plt.maj. Cioană Ionică din cadrul G.J.Mb. Craiova a primit distincţie din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret pentru activitatea sportivă desfăşurată de acesta. Militarul este practicant de Karate, Kick-Box şi Jiu-Jitsu, iar  în ultimii 3 ani a obţinut o medalie de bronz, 5 medalii de argint şi 3 medalii de aur la concursuri organizate pe aceste ramuri sportive, în Bucureşti, Timişoara, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Herculane. Distincţia a fost acordată de directorul DJTS Alina Ionescu.
Au fost acordate diplome şi premii de către domnul col. Dina Ion, adjunct al comandantului G.J.Mb. Craiova şi de foşti componenţi ai Craiovei Maxima, unui număr de 30 de elevi din cadrul mai multor instituţii de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj, care, pe parcursul activităţilor preventiv-educaţionale desfăşurate de jandarmi în cadrul orelor de dirigenţie, au dat dovadă de implicare activă în aceste dezbateri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica