sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se va retrograda din Liga Naţională!

O dată cu ocuparea locului zece în sezonul regulat, echipa de handbal feminin de la Sport Club Municipal a intrat într-o scurtă vacanţă.
După câteva zile de pauză, formaţia care a dezamăgit crunt în acest sezon se va regăsi pe parchetul sălii Polivalente pentru a pregăti finalul anului competiţional. Unul care s-ar fi dorit liniştit. Numai că, poziţia ocupată în Liga Naţională după finalizarea meciurilor din sezonul regulat, poziţie la care s-a ajuns pe de o parte din cauza unui retur execrabil dar şi faptului că s-au făcut două gafe administrative monumentale, nu este una care să îndemne la o atmosferă destinsă.
Locul zece atrage participarea în prima fază a play-out-ului alături de echipa Neptun Constanţa, punct de plecare pentru o serie de evenimente care pot culmina cu retrogradarea. De data aceasta chiar nu mai este o glumă şi nici vorbe aruncate în vânt. SCM Craiova poate retrograda!

Dedu a confirmat că vor fi echipe picate

O anumită doză de linişte a fost adusă în urmă cu puţin timp de faptul că oficialii echipelor din Ligă au propus ca la anul să fie un campionat cu 14 echipe, în loc de 12. S-a mai vorbit că în aceste condiţii nu s-ar retrograda, lucru care se dovedeşte neadevărat. Contactat telefonic, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a spus foarte clar că nu se fac concesii şi că nu vor exista echipe nonretrogradate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu s-a discutat încă la feminin despre sitemul competiţional de anul viitor. Se va discuta şi se va hotărî. Ce pot să spun este că în orice variantă competiţională nu vor exista echipe nonretrogradate. Că se va face baraj sau pică două şi intră patru echipe în Ligă nu pot discuta pentru că nu s-a stabilit acest lucru. Dar, este clar că nu vor fi echipe nonretrogradate.
A declarat ieri pentru “Ediţie Specială”, Alexandru Dedu

Meciurile cu Neptun sunt hotărâtoare

Pentru a ajunge la turneul de retrogradare, SCM Craiova ar trebui învinsă de Neptun Constanţa. După cum a jucat echipa craioveană în ultima perioadă, Neptun pare a fi favorită. Mai mult, sistemul şi poziţia din clasament îi oferă un avantaj. Şi asta pentru că în prima fază a play-out-lui se joacă după sistemul “cel mai bun din 3 jocuri” iar Neptun, ocupând locul nouă în Liga Naţională, în caz de egalitate de puncte după primele două jocuri, va disputa un al treilea meci, pe teren propriu.
Coroborând toate datele, partidele cu Neptun Constanţa, pentru că vor fi măcar două după cum am spus, sunt hotărâtoare pentru soarta reprezentantei Băniei. Meciurile se vor desfăşura pe 7, 10 şi 11 mai, primul pe terenul echipei mai slab clasate, următoarele două, pe terenul formaţiei mai bine clasate.

Având o şansă în plus, Constanţa va încerca să o exploateze măcar din punct de vedere financiar. Şi asta pentru că un eventual al doilea turneu de baraj, cu echipe din divizia A, ar însemna costuri în plus. Este greu de crezut că Neptun nu va face totul pentru a păstra o poziţie la care, conform investiţiilor, nu spera la începutul campionatului.
În tabăra craioveană ar trebui luate măsurile ce se cuvin pentru a nu ajunge în situaţia de a tremura la retrogradare. Timp pentru a se îndrepta lucrurile este destul iar meciurile din Cupa României ar putea fi folosite pentru a revitaliza echipa. Asta dacă are cine să o facă. În altă ordine de idei, se pare că SCM se va mai alege cu o problemă. Surse demne de încredere dau ca sigur faptul că Iulia Snopova, ţintuită în tribună de o crasă incompetenţă, va acţiona în judecată clubul din Bănie. Ar fi bomboana de pe coliva unui campionat 2013-2014 de coşmar!

Politica