vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Din decembrie, trenuri de pasageri vor circula pe podul Calafat

Căile ferate din România, Bulgaria şi Ungaria colaborează pentru lansarea unor trenuri de pasageri care să lege Sofia de Craiova, Timişoara şi Budapesta prin podul Calafat-Vidin, a declarat pentru AGERPRES compania feroviară de stat a Bulgariei (BDZ).
BDZ are în plan ca trenurile să fie lansate începând cu 14 decembrie 2014, odată cu intrarea în vigoare a mersului trenurilor pentru anul 2015.
Cursa ce va lega Sofia de Budapesta prin Craiova şi Timişoara ar urma să aibă ora de plecare 12.00, urmând să ajungă în capitala ungară a doua zi la ora 08.00, iar pentru retur, trenul va pleca din Budapesta la ora 19.00 şi va ajunge la Sofia la ora 18.00 ziua următoare, mai scrie AGERPRES.

Pe de altă parte, există deja un acord între BDZ Cargo şi CFR Marfă din România pentru transport feroviar de mărfuri cu două trenuri prin podul Calafat-Vidin. Acest transport va fi funcţional după “clarificarea unor detalii privind folosirea podului ce vor face obiectul unui acord suplimentar ce trebuie semnat de cele două state”.
CFR Călători a afirmat pentru AGERPRES că este “pregătită să introducă în circulaţie trenuri de pasageri în relaţia cu operatorul bulgar de călători pe podul Calafat — Vidin, imediat ce i se comunică deschiderea în condiţii normale de exploatare de către gestionarul infrastructurii feroviare din România”.
Podul rutier şi feroviar peste Dunăre, între Calafat şi Vidin, a fost inaugurat în iunie 2013.

Politica