joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un punct preţios scăpat printre degete

Cum era de aşteptat, Ştiinţa a avut parte de un joc extrem de dificil pe terenul liderului seriei a II-a, CSM Râmnicu-Vâlcea. Băieţii noştri s-au întors fără puncte din deplasarea de sâmbătă din Zăvoi, după un meci echilibrat, dar cu ocaziile clare de partea gazdelor, care au demonstrat un joc bun pe contraatac.
N’Kongue a fost cel mai activ jucător de pe teren, ieşind la rampă la fiecare atac periculos al vâlcenilor. Jucătorul de culoare a catalizat jocul echipei gazdă, care a scârţâit la construcţie, dar a fost mereu pe vârfuri atunci când s-a ivit oportunitatea unui atac rapid, profitând de viteza jucătorilor de bandă.
Apariţiile lui N’Kongue în spatele liniilor defensive ale alb-albaştrilor, dar şi incursiunile sale în perimetrul careului de 16, au dat bătăi de cap turnului de control din apărarea craioveană. Intervenţiile şi siguranţa exprimată de Hotoboc, precum şi experienţa lui Ciucă şi Stoica, au ţinut Universitatea Craiova în joc până spre finalul partidei.

Pe faza de atac, elevii lui Bon au arătat o faţă mai timidă, nesigură uneori, şi cu puţine acţiuni care au pus într-adevăr probleme apărării bine aşezate de Niculescu. Cea mai notabilă ocazie a „juveţilor” l-a avut în centru atenţiei pe Sergiu Popescu, care, lansat excelent de Stoianof, a pătruns în careul vâlcenilor, dar a fost deposedat în extremis de un fundaş al gazdelor, în momentul şutului.

Peste jocul ezitant al craiovenilor a pus capac eliminarea lui Ripoli, în minutul 55, care a dezechilibrat balanţa în favoarea gazdelor şi a uşurat misiunea elevilor lui Niculescu. Vârful de culoare al grupării vâlcene a taxat, cu patru minute înainte de încheierea timpului regulamentar, un marcaj slab al alb-albaştrilor la un corner, şi a pus capul pentru cele trei puncte, care păstrează trupa din Zăvoi pe prima poziţie a ierarhiei.
Astfel, Universitatea Craiova a fost învinsă la Râmnicu-Vâlcea şi a căzut pe opt, în afara zonei de play-off. Studenţii nu mai au voie să calce strâmb în următoarele etape, pentru a-şi păstra şanse reale la clasarea în primele şase echipe ale seriei. Runda viitoare, Universitatea va întâlni pe teren propriu CS Mioveni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica