Îţi dau 150 euro, nu-mi lua permisul

Şoferul unui autoturism cu numere de Spania a fost prins, la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce conducea cu 107 Km/h în localitatea mehedinţeană Tâmna. Şoferul a încercat să mituiască poliţistul care l-a oprit cu 50 de euro.  Agentul a refuzat, şoferul a insistat şi a triplat suma. Nu i-a mers şi a căzut în plasa ofiţerilor DGA.

La data de 28 februarie 2014, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) — Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant o persoană care a încercat să mituiască un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi cu suma de 150 Euro. În fapt, la data de 28.02.2014, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi — Serviciul Rutier a sesizat ofiţerii D.G.A. — Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, aflându-se în serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 6 (E70), pe raza localităţii Tâmna, judeţul Mehedinţi, a depistat un autoturism înmatriculat în Spania care se deplasa cu viteza de 107 Km/h în localitate, iar conducătorul auto i-a oferit iniţial suma de 50 Euro pentru a nu lua măsura sancţionării contravenţionale. Fiind invitat la sediul I.P.J. Mehedinţi în vederea efectuării celorlalte verificări, conducătorul auto a insistat în demersul său, oferindu-i agentului de poliţie suma de 150 Euro pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu lua împotriva sa măsura sancţionării contravenţionale şi reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În urma sesizării, conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 alin. 1 C.pen, în aceeaşi dată fiind organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant.
DGA Mehedinţi

Şoferul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi în vederea audierii pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor ce se impun, iar procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar.

Populare

Recomandări

Ciucă se confesează: „Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, într-un interviu...

Tichetele de sportiv pentru copii se amână pentru 2024

Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.12 – 11.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...