Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Târgul Apicol Craiova, prima ediţie

Publicat

pe

Pentru prima dată la Craiova-expoziţie cu vânzare de produse şi utilaje apicole. Evenimentul se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni în incinta Centrului Multifuncţional din Craiova, de pe strada Târgului. Târgul Apicol Craiova este organizat de BIA Partner Events în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj şi Asociaţia Apis Oltenia Craiova.

În ultimii ani se observă la nivelul judeţului Dolj, tendinţă valabilă la nivelul întregii tări, o creştere semnificativă a numărului apicultorilor, tineri în special, şi a numărului familiilor de albine, un rol determinant în acest sens avându-l susţinerea financiară a domeniului apicol prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, precum şi fonduri publice de ajutorare alocate prin programul naţional apicol. Aşadar, luând în calcul şi faptul că, la momentul actual, judeţul Dolj (ca întreaga Oltenie, dealtfel) reprezintă o zonă cu potenţial apicol ridicat, ocupând locuri onorabile în clasamentul naţional (conform ultimului recensământ INS din anul 2010, la nivelul judeţului existau 1.277 exploataţii apicole cu un efectiv de 39.522 familii de albine), apreciem necesitatea şi oportunitatea organizării unui târg apicol la Craiova, eveniment care să se desfaşoare anual şi care să devină în viitorul apropiat un reper naţional şi, de ce nu, internaţional, recunoscut ca atare de către comunitatea apicolă şi publicul larg.
Se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori

Evenimentul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 8-9 Februarie 2014, după următorul proiect de program:

8 Februarie 2014
09.00 – 18.00  Expoziţie cu vânzare de utilaje şi echipamente apicole, stupi/rame şi faguri artificiali, produse apicole, apiterapeutice şi apicosmetice .
10.00 – 11.00  Deschiderea oficială a târgului (Centrul Multifuncţional Craiova)
11.00 – 14.00  Sesiuni de comunicări şi dezbateri (Centrul Multifuncţional Craiova)

9 Februarie 2014
09.00 – 18.00 Expoziţie cu vânzare de utilaje şi echipamente apicole, stupi/rame şi faguri artificiali, produse apicole, apiterapeutice şi apicosmetice.    

Continue Reading