vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 60 de intervenţii în perioada sărbătorilor

În perioada 24-30 decembrie, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a 11 incendii, salvarea a trei persoane, prevenirea izbucnirii unui incendiu în urma unui accident rutier, dar şi pentru acordarea primului-ajutor medical şi transportarea la UPU, a unui număr de 46 de persoane cu probleme medicale.

Cele 11 incendii au izbucnit la un autoturism, şase locuinţe şi trei depozite de furaje, în  localităţile Gura Văii, Şimian, Orşova, Bălăciţa, Recea, Baia de Aramă, Băile Herculane, Schela şi Şişeşti. Dintre cele zece incendii, unul a fost soldat cu o victimă. În noaptea de Crăciun, incendiul izbucnit în jurul orei 03.00, în oraşul Baia de Aramă, la o casă de locuit, a fost soldat cu decesul proprietarului, în vârstă de 70 de ani. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta într-o încăpere de cca. 6 mp, de la parterul casei de locuit, unde a fost găsit carbonizat cadavrul proprietarului. În acea încăpere era amplasat cazanul de încălzire al centralei termice, care funcţiona pe lemne.

Au ars cca.100kg lemne de foc depozitate în încăperea centralei şi tâmplăria din lemn aferentă. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire. Cel mai probabil, multe dintre incendii au izbucnit ca urmare a coşurilor de evacuare a fumului, deteriorate, neprotejate termic faţă de materiale combustibile, dar şi a mijloacelor de încălzire supraîncărcate.Tot în această perioadă, trei persoane au fost salvate de pompieri. În municipiul Dr.Tr. Severin, Aleea Privighetorilor, pompierii au intervenit pentru deblocarea uşii unui apartament, în interiorul căruia se afla o persoană cu handicap, imobilizată la pat, în scopul facilitării accesului echipajul de ambulanţă Tot în municipiul Dr. Tr. Severin, pe str. Independenţei, nr. 52,  pompierii au intervenit pentru scoaterea unei persoane căzute într-un canal de termoficare, cu o adâncime de aprox. 1m. Persoana a fost salvată cu ajutorul accesoriilor din dotare şi predată echipajului Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În municipiul Orşova, pompierii au intervenit pentru salvarea unei  persoane, blocată într-un apartament în care se simţeau emanaţii de gaz. S-a acţionat pentru deblocarea uşii cu accesoriile din dotare, ventilarea locuinţei şi scoaterea a două butelii din apartament. Echipajul S.A.J. a acordat primul-ajutor victimei care se afla în stare conştientă., după care a transportat-o la spital.
Plutonierul major Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi

Politica