marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Bărbat din Punghina, beat criță și fără permis auto, prins la volan de către poliție 

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Punghina județul Mehedinți s-a als cu dosar penal și riscă să ajungă la pușcărie după ce a fost prins de către poliție la volanul unei mașini în condițiile în care nu avea permis auto și era și mort de beat.

Polițiști din cadrul Secției Poliție Rurală Vânju Mare județul Mehedinți au depistat, în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna Punghina  în timp ce conducea un autoturism pe DJ 563A, în localitatea Almăjel, după ce a consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest , care a indicat o valoare de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma verificării bărbatului în bazele de date s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit că autoturismul aparține unui alt bărbat, pasager în vehiculul respectiv, care avea cunoștință că bărbatul de 44 de ani nu posedă permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice și încredinţarea un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere sau este sub influenţa băuturilor alcoolice.

24 de permise ridicate si amenzi de 180.000 lei

În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 393 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 93 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 29 de şoferi care nu au purtat centura de siguranţă.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 179.926 lei.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 24 de permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Politica