marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Băiat mușcat de goange la Centrul pentru copiii cu dizabilități din cadrul DGASPC Mehedinți

Centrul pentru copiii cu dizabilități din cadrul DGASPC Mehedinți este în centrul unui scandal. Un tutore reclamă că băiatul pe care îl are în grijă a fost mușcat de goange, iar acest lucru nu s-a întâmplat numai o dată. Directorul instituției spune că se va deplasa la locul incidentului și că nu va lăsa lucrurile așa. Mai mult, declară că șeful centrului poate răspunde cu funcția pentru neregulile identificate.

N-are rost să ascundem gunoiul sub preș. N-are rost să mințim pe nimeni pentru că ne mințim pe noi. Într-adevăr nici eu nu sunt deloc mulțumit de ceea ce am constatat. Știu că s-a făcut dezinsecție și dezinfecție săptămâna trecută. Nu vreau să găsesc motive, cu toate că poate ar exista. O să vreau să văd înainte de toate ce a păzit șefa de centru, astfel încât eu aflu acum”, a declarat pentru RTS directorul DGASPC Mehedinți, Adrian Bidilici.

Scandalul a ajuns și la urechea președintelui Consiliului Județean Mehedinți care este de părere că „nimeni nu ar trebui să stea în astfel de condiții”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În contextul materialelor apărute în presă, prin care s-a semnalat apariția unor insecte într-una dintre camerele Centrului NPI din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, sunt necesare câteva precizări:

Dezaprob cu toată tăria astfel de situații și consider că nimeni nu ar trebui să stea în astfel de condiții, cu atât mai mult cu cât este vorba despre persoane cu dificultăți certe în a se îngriji pe cont propriu! Tocmai din acest motiv, respectivele persoane se află într-un centru, iar personalul angajat este cel care trebuie să se ocupe de îngrijirea lor. E clar că aici a fost o neglijență, dar pentru o concluzie clară, aștept rezultatul anchetei deschise de conducerea DGASPC.

Cea mai recentă dezinsecție în centrul respectiv s-a făcut nu mai devreme de săptămâna trecută și pentru ca lucrurile să revină la normal, s-a dispus o nouă astfel de procedură astăzi! Această situație este una izolată și vă asigur că ea nu se întâlnește în celelalte centre.

Este adevărat că cele mai multe locații în care se află centre de îngrijire ale DGASPC sunt imobile vechi, dar acest lucru nu justifică prezența insectelor și nicio altă abatere de la normele de igienă! Din preocuparea ca beneficiarii să aibă condiții bune, împreună cu conducerea DGASPC, am început demersuri în vederea atragerii de fonduri europene pentru reabilitarea spațiilor în care sunt găzduite persoane aflate în dificultate”, a spus Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Politica