marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Copii și bebeluși morți, descoperiți pe o plajă din Libia

Imagini cu cadavre, descoperite sâmbătă pe o plajă din Zuwara, Libia, au fost publicate de organizațiile caritabile care subliniază tragedia care are loc la granița Uniunii Europene și criza migranților africani.

Copiii călătoriseră cu părinții lor pe una dintre numeroasele bărci care au plecat din Libia în ultimele zile, arată una dintre organizațiile caritabile care a postat fotografiile pe Twitter.

„Sunt încă șocat de groaza pe care o arată aceste imagini”, a scris Oscar Camps, fondatorul Proactiva Open Arms, pe Twitter. „Acești copii și aceste femei au avut vise și ambiții de viață.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trupurile au fost adunate de armata libiană și îngropate în cimitirul din apropierea localități Abu Qamash, a declarat Nancy Porsia, jurnalistă italiană și expertă în Libia, scrie libertatea.ro care citează The Guardian.

Mario Draghi, premierul italian, a declarat: „Imaginile cu corpuri de bebeluși și copii mici pe o plajă din Libia sunt inacceptabile.”

De altfel, Draghi l-a întâlnit pe președintele francez, Emmanuel Macron, la Bruxelles, pentru a discuta despre gestionarea sosirilor migranților și perspectivele de stabilizare în Libia și Africa centrală, cu ajutorul unei cooperări franco-italiene consolidate.

Un purtător de cuvânt al agenției ONU pentru migrație din Italia a spus că nu este clar când au plecat victimele din Libia și ce s-a întâmplat cu nava lor. „Sunt imagini dramatice.”, a spus Flavio Di Giacomo. „Există multe naufragii care nu sunt niciodată înregistrate. Nu putem exclude faptul că poate fi unul dintre acestea.”

Mii de oameni au plecat din Libia spre coasta Europei în ultimele săptămâni, în timp ce traficanții de persoane profită de mările calme pentru a lansa la apă zeci de bărci. Mulți nu ajung niciodată la destinație.

Săptămâna trecută, autoritățile tunisiene au declarat că zeci de oameni au murit într-un naufragiu în largul coastei Tunisiei, în timp ce în aprilie peste 130 de persoane au murit când barca lor de cauciuc s-a răsturnat în mări furtunoase de pe coasta Libiei.

Potrivit agenției ONU pentru migrație, aproximativ 630 de persoane au murit în centrul Mediteranei în acest an în timp ce încercau să ajungă în Europa.






Politica