marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ana Maria Pătru, fosta şefă AEP, achitată

Vâlceanca Ana Maria Pătru, fost preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost achitată, luni, de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care fusese trimisă în judecată de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor. Ea a fost acuzată că a primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici.

 Aceasta a fost plasată în arest preventiv mai multe luni. Acum, însă, instanţa a decis să fie achitată şi a dispus şi ridicarea sechestrului pus pe bunurile acesteia.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2018, Ana- Maria Pătru, fosta șefă AEP, a fost audiată, la Parchetul General, în calitate de „persoană vătămată” în dosarele în care erau vizați procurorii de la DNA Ploiești Lucian Onea și Cerasela Răileanu. Ea afirma atunci că procurorii i-au agresat copilul: „Nu vreau să mă victimizez cu copilul, nu cred că am fost singura care a trecut prin așa ceva. Știți bine, și după ce am ieșit din arest, Lucian Onea îmi suna copilul la școală. Vă dați seama, mai grav de atât ce poate să fie? Încă un an de zile după ce am ieșit din arest”.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii au adus-o la audieri, de la sute de kilometri distanţă, pe bunica femeii, bătrâna suferind atunci un atac de panică.

Politica