marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liberalii s-au aliat cu FC U în războiul pentru stadionul Oblemenco, dar nu înclină balanța!

Victorie scurtă pentru consilierii PNL. Subterfugiul legislativ găsit de Marian Vasile nu o duce pe FC U Craiova pe stadionul „Ion Oblemenco”.

CSU Craiova, echipa care beneficiază de sprijinul Primăriei Craiova, are dreptul exclusiv de a folosi stadionul „Ion Oblemenco”. Drept prevăzut în cadrul unui parteneriat semnat între societatea care administrează clubul, Primărie și clubul mamă, condus de Pavel Badea. În tot acest timp, FC U Craiova se revendică la nivel declarativ ca echipă a orașului și face demersuri de a evolua pe Oblemenco.

Războiul a devenit unul politic, având în vedere că de câteva zile încoace liberalii craioveni sprijină demersurile formației din liga a patra.

Policlinica Buna Vestire Craiova

SC U Craiova 1948 SA și Mircea Ionașcu au solicitat Consiliului Local ca formația din liga a patra să desfășoare meciul de baraj pe stadionul Ion Oblemenco.

Executivul Primăriei a întocmit un raport în care prezintă motivele pentru care nu este cazul ca formația patronată de Adrian Mititelu să joace pe Oblemenco. Sunt patru, le vom prezenta în rezumat:

1.     Municipalitatea de decis ca de la meciul cu FCSB (14 mai) până la Supercupă (jumătatea lui iulie) gazonul să intre într-o periodă de refacere

2.     Stadionul e în garanție, timp de 5 ani. Implicit și suprafața de joc. Potrivit cărții tehnice pusă la dispoziție de constructor, recomandarea este ca frecvența evenimentelor să fie la 15 zile. Dacă ar juca 2 echipe pe el, frecvența ar fi de 7 zile sau mai puțin. Și s-ar pierde garanția, astfel încât în caz de deteliorare costurile ar fi suportate de autoritatea publică, cu alte cuvinte de craioveni.

3.     Datoriile la bugetul local acumulate de-a lungul timpului de Adrian Mititelu și ceilalți acționari ai U Craiova 1948 SA, care se ridică la aproape 7,5 milioane lei. În răspunsul înaintat se ajunge și la o concluzie: persoanele fizice implicate în activitatea societății comericiale U Craiova 1948 SA au o strategie: aceea de a acumula datorii la bugetul local, pentru ca apoi să declanșeze procedura de faliment, astfel încât Municipiul Craiova să rămână doar cu creanțe nerecuperate.

4.     Acționarii de la defunct SC Fotbal Club Craiova SA au plecat doar cu executor judecătoresc de pe vechiul Oblemenco: „Trebuie menționat faptul că, deși începând cu anul 2010, S C Fotbal Club Craiova SA nu mai deținea un drept real de folosință asupra stadionului Ion Oblemenco, aceasta a refuzat nemotivat eliberarea imobilului, fiind nevoie de intervenția instanțelor judecătorești și a executorului judecătoresc, astfel încât Municipiul Craiova, având drept de proprietate și administrare a stadionului să reintre în posesie”.

Pe baza raportului, în cadrul ședinței Consiliului Local de joi, la punctul 4 de pe ordinea de zi, s-a supus aprobării proiectul de hotărâre privind respingerea solicitării formulate de SC U Craiova 1948 SA și Mircea Ionașcu cu privire la utilizarea Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal.

Fiind proiect ce implica patrimoniul avea nevoie potrivit legii de 2/3 din voturi pentru a trece. Nu a trecut hotărârea, dar acest fapt nu echivalaează că s-a votat ca FC U Craiova să joace pe „Oblemenco”.

 

După ședință, Doru Câplea a postat triumfător pe facebook: Victorie!!!! Suporterii FC U Craiova trebuie să fie lăsați să își vadă echipa favorită pe noul stadion!!! Armata roșie a PSD, condusă de primarul Mihail Genoiu a fost învinsă azi în ședința Consiliului Local Craiova. Împreună cu colegii consilieri ai PNL, am reușit să blocăm demersul PSD de a respinge solicitarea clubului FC U Craiova, iar acum executivul are obligația să accepte ca meciul de baraj să se joace pe stadionul Ion Oblemenco și la bugetul local pot ajunge 37100 lei din taxa de utilizare a stadionului, bani care pot fi investiți în educație, sănătate sau oriunde consideră administrația că este necesar!”.

 

În viața reală, victoria lui Câplea nu există. Cel puțin fraza „iar acum executivul are obligația să accepte ca meciul de baraj să se joace pe stadionului Ion Oblemenco” nu are acoperire. Să menționăm că e vorba de o hotărâre pentru respingere, nu pentru aprobare.

 

Pe site-ul Primăriei Craiova a fost postată Dispoziția ședinței de îndată pentru luni, 4 iunie. La punctul 2 din ordinea de zi e trecut: Proiect de hotărâre privind respingerea solicitărilor formulate de S.C. U CRAIOVA 1948 S.A. şi Ionaşcu Mircea, cu privire la utilizarea Complexului Sportiv Craiova – Stadion De Fotbal”, adică unul dintre subiectele rămase în stand-by azi. Așadar, rămâne ca luni să se voteze din nou hotărârea rămasă nesoluționată.

 

Politica