marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Despre voluntariat cu tânăra Ana Avram: „A-i ajuta pe cei din jur este o prioritate”

Caută experiențe noi fără a aștepta nimic în schimbul derulării acțiunilor de tot felul. Știe că în jurul ei sunt oameni care au nevoie de ajutor și nu refuză să îl ofere, ori de câte ori are ocazia. Ana Avram este o tânără de 18 ani, din Craiova, elevă a Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova. Din vara anului trecut face parte din echipaBeard Brothers Craiova („Frații bărboși” Craiova – n.r.), filială a unui ONG din Cluj al cărui scop este oferirea de sprijin.

Echipa din care Ana face parte și-a propus să aducă schimbări majore Craiovei. Ca toți colegii săi, Ana oferă sprijin pentru că asta simte. O face pentru diverse cauze și este mulțumită când oamenii îi zâmbesc.

„Suntem în jur de 30 de tineri în echipă, dintre care șase coordonatori. Momentan eu  sunt voluntară, dar vreau să aplic pentru coordonator când se eliberează un post. Am urmărit activitatea celor din Cluj și am vrut să reușim și noi să fim schimbarea din Craiova. Să reușim să îi facem o imagine mai bună și să ajutăm oamenii ce au nevoie de noi”, a spus Ana.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Putem face lucruri frumoase cu fapte nu foarte costisitoare”

Proiectele în care Ana a fost implicată au fost diverse. Evenimentele organizate de echipa „Beard Brothers” Craiova au venit și continuă să vină în sprijinul comunității.  „Până acum am avut petreceri caritabile, „Bold for Old” și „Kitsch Party”, fiind două dintre acestea. Banii strânși au mers către Căminul de Vârstnici din Craiova. În iarnă am dus și pachete vârstnicilor de aici. De 8 martie am oferit flori doamnelor și domnișoarelor din Craiova. De asemenea, am avut pe 1 aprilie un alt eveniment caritabil într-un local din centrul Craiovei pentru susținerea băiețelului de 10 ani, din Craiova, Edi Neacșu. Micuțul a fost diagnosticat cu imunodeficienţă primară la vârsta de 3 ani. Băieţelul este dependent de imunoglobulină și are nevoie de sprijinul nostru. Vom face lunar câte un astfel de eveniment, urmând ca pentru luna mai să stabilim data și să o transmitem. Am făcut voluntariat și pentru mediul înconjurător, plantând puieți în comuna Grecești. Este important să conștientizăm că putem face lucruri frumoase cu fapte nu foarte costisitoare”, și-a continuat, tânăra, povestea.

 

„Înseamnă să îți planifici timpul liber și să fii activ”

Pentru astfel de acțiuni de voluntariat, tânăra găsește timp. Când nu este la școală, fiind elevă în clasa a XI-a, aceasta lucrează alături de echipa sa. O face cu gândul că lucrurile se vor schimba și în orașul nostru și că numărul voluntarilor va crește.

„Îmi fac timp pentru astfel de acțiuni destul de ușor, deoarece fac ceea ce îmi place și consider că a-i ajuta pe cei din jur este o prioritate. Din vara anului trecut, cum am aflat că se fac înscrieri și la noi, am aplicat. Pe lângă faptul că ai marele avantaj să vezi mulțumirea din ochii celui pe care îl ajuți, te dezvolți și tu ca om. Voluntariatul te ajută, în primul rând să prinzi încredere în tine și foarte important, să îi apreciezi pe cei din jurul tău. Înseamnă să îți planifici timpul liber și să fii activ în diverse domenii. Mi-aș dori să văd, în timp, că numărul voluntarilor va crește. Este nevoie de un astfel de lucru”, a conchis Ana Avram.

 

Politica