marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenește, în pași de salsa. Festival de dans la Craiova

Timp de trei zile, imediat după Valentine’s Day, Craiova devine locul de întâlnire a sute de iubitori de dans pe ritmuri latino. În perioada 16-18 februarie, are loc Oltenia Salsa Fest. Astfel, la Craiova vor veni dansatori din mai multe orașe ale țării precum București, Constanța, Cluj, Târgoviște, Ploiești, Brașov. Festivalul nu se adresează numai dansatorilor profesioniști ci și celor care vor să învețe.

Oltenii, cei mai latini dintre români

Evenimentul a ajuns deja la cea de-a treia ediție și este organizat de Dynamyk Dance Studio.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ideea a pornit prin 2014 și a început să prindă contur în ianuarie 2015 când am fost la National Salsa Congress Brașov. Am fost dezamăgit că acolo erau prezente școli de dans din toate regiunile țării, mai puțin Oltenia. Am considerat că noi, oltenii, suntem cei mai latini dintre români și e păcat ca la noi în regiune nu e dezvoltată această ramură a dansurilor. Am vorbit cu organizatorii congresului de la Brașov și cu liderii altor școli din țară despre intenția mea de a organiza Oltenia Salsa Fest în Craiova. M-am bucurat de susținerea tuturor. Scopul organizării unui astfel de festival este de a dezvolta în zona noastră dansurile de acest gen și de a pune și Oltenia pe harta dansurilor latino din România și nu numai”, a declarat Vali Preotu, managerul Dynamyk Dance Studio.

În cadrul festivalului vor fi organizate workshop-uri susținute de profesioniști premiați la competiții de profil.

Seara, participanții la Festival sunt așteptați la petreceri latino, atmosfera fiind întreținută de DJ cunoscuți din domeniu. Vor fi organizate, de asemenea, și concursuri cu premii. Festivalul se va desfășura în incinta hotelului Lido din Craiova.

Politica