marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii, antrenați de mascați. Anul trecut, 7 dintre ei au fost bătuți în misiune

Poliţiştii olteni vor fi instruiţi de mascaţi să se apere după ce şapte dintre ei au luat bătaie, anul trecut. Poliţiştii olteni de la Ordine Publică şi Serviciul Rutier sunt antrenaţi, săptămânal, de specialiştii Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Olt, pe tema tacticii intervenţiei la locul faptei, după ce şapte oameni ai legii au fost bătuţi, anul trecut, în timpul misiunii.

Şeful Serviciului Resurse Umane al IPJ Olt, comisar şef Viorel Preda, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că şedinţele de pregătire au început în urmă cu aproximativ jumătate de an. Pregătirea poliţiştilor în acest domeniu vine după ce şapte dintre colegii lor au fost bătuţi, anul trecut, în timpul unor intervenţii.

La nivelul anului 2017 avem un număr de şapte cazuri de ultraj, comparativ cu şase cazuri câte au fost înregistrate la nivelul anului 2016. Au fost desfăşurate activităţi de pregătire şi se află în curs de desfăşurare activităţi de pregătire tactică a poliţiştilor cu specialişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Aceştia instruiesc poliţişti din cadrul structurilor de Ordine Publică şi Rutieră pe tema tacticii intervenţiei la locul faptei. Este un program organizat la nivel naţional, de aproximativ şapte luni. Specialiştii din cadrul SAS au fost instruiţi, la rândul lor, în cadrul unui program la nivel central desfăşurat la Centrul Sibiu, devenind monitori pe aceste activităţi. Conform unei planificări, în fiecare săptămână, la nivelul structurilor din cadrul IPJ se desfăşoară astfel de activităţi la care participă poliţiştii care, la momentul respectiv, sunt în timpul serviciului”, a declarat comisarul şef Preda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că poliţiştii sunt reînvăţaţi, printre altele, cum să pună cătuşele sau cum să folosească spray-ul cu gaze lacrimogene.

Pregătirea vizează conducerea la sediul poliţiei a persoanelor recalcitrante, modul de încătuşare, modul de intervenţie cu bastonul sau cu ajutorul mijloacelor din dotare, modul de folosire a spray-ului cu gaze lacrimogene. Sunt diferite tactici pe care le-au studiat în şcoală, însă acestea sunt readuse şi reactualizate”.

Politica