marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bănăţeanul Milu, sportivul anului în Mehedinţi

 

DJTS Mehedinţi a premiat, ieri, cei mai buni sportivi care activează la cluburile din Mehedinţi. Un canoist şi 11 canotori au luat laurii în 2016

Devenită locaţia tradiţională a ultimilor ani, Sala de Spectacole a Școlii Generale nr.7 “Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin a găzduit şi în 2016 Gala Sportului Mehedinţean. Condusă de Gabriel Răceanu, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Mehedinţi a premiat 12 juniori, care s-au regăsit pe podiumul de premiere la Europene şi Mondiale. Exceptând-o pe canotoarea originară din Târgu Jiu, Roxana Dinulescu (CSM Drobeta), restul laureaţilor provin de la CSS Orşova. Niciunul nu e originar din Mehedinţi, iar pe primul loc s-a clasat bănăţeanul Marius Milu, medaliat cu aur atât la Europenele de la Plovdiv, cât şi la Mondialele de la Minsk, în proba de canoe 4 x 500 m, alături de Cătălin Chirilă (CSM Danubius Tulcea), Gheorrghe Stoian (CSM Brăila) şi Andrei Nicolae (CS Dinamo Bucureşti). La Europene, Milu a mai luat două medalii de argint, la canoe 1 x 500m şi canoe 2 x 1000 m. Podiumul la Gala Sportului Mehedinţean a fost completat de moldovenii Mihăiţă Ţigănescu şi Ștefan Berariu, care, la Mondialele de la Rotherdam, au devenit campioni mondiali înproba de 4 rame, alături de Cosmin Paşcari (CSM Fălticeni) şi Cristian Hîrgău (CSM Târgu Mureş). La Europenele de la Trakai, aceeaşi ambarcaţiune luase argintul. Sportivii clasaţi pe locurile 6-12, la evenimentul de ieri, au fost şi ei medaliaţi cu bronz la Europenele de canotaj, în proba de 8+1, atât la masculin, cât şi la feminin. Majoritatea dintre ei n-au fost prezenţi la Gala Sportului Mehedinţean, deoarece au încheiat junioratul şi nu mai reprezintă CSS Orşova, din toamnă. E şi cazul lui Marius Milu, care s-a transferat la CS Steaua Bucureşti.

E pentru prima dată când intru în topul celor mai buni sportivi ai Mehedinţiului. Bucuria e cu atât mai mare cu cât am fost desemnat şi cel mai bun sportiv al anului 2016. Mă bucură enorm acest premiu. Nu mă aşteptam, dar am avut un an de excepţie. Sper să am aceleaşi evoluţii şi la seniori. Obiectivul îl reprezintă Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020. În 2017 ma aşteaptă Europenele şi Mondialele de Tineret, unde vreau medalii, dar sper să urc pe podium şi la seniori. Acum 5 ani, când au fost adus de domnul antrenor Bănăduc la Orşova, care m-a selectat din comuna mea natală Cornereva, din Caraş-Severin, nici nu ştiam exact ce înseamnă cu adevărat kaiac-canoe”, a declarat Milu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a fost recompensat cu 2500 lei, impozabili, de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Mehedinţi.

Mulţumim acestor sportivi, care fac cunoscut judeţul nostru pe plan intern şi România pe plan internaţional”, a spus directorul DJTS Mehedinţi, Gabriel Răceanu.

Bănăduc aşteaptă rezultate mai bune în 2017

Antrenorul care l-a descoperit pe Milu e convins că elevul său va prinde Jocurile Olimpice şi aşteaptă rezultate mai bune în 2017, de la noul val de sportivi crescuţi la Orşova.

Am depăşit perioada grea din urmă cu 3 ani, când sportivii nu mai aveau nici hrană la club. Avem iar fonduri, am făcut o nouă selecţie, din toată ţara, iar rezultatele încep deja să se vadă. În 2017, sunt convins că vor fi mult mai multe medalii la europene şi mondiale, în special la kaiac-canoe. Milu nu mai e acum sportivul nostru, a plecat la Steaua, fiindcă la Orşova sunt doar secţii de juniori, dar sunt convins că-l vom vedea la Jocurile Olimpice, peste 4 sau 8 ani”, a precizat directorul CSS Orşova, Ilie “Puiu” Bănăduc.

Acesta a comentat şi situaţia dificilă în care se regăsesc o parte dintre foştii săi elevi, care au fost suspendaşi pentru dopaj.

E regretabil ce s-a întâmplat. Federaţia Română de kaiac-canoe a fost suspendat în vară pentru dopaj şi am pierdut şansa de a lua medalii la Olimpiada de la Rio de Janeiro, unde nu am mai avut voie să avem sportivi la această disciplină. Acum lucrurile au revenit la normal. Cei vinovaţi au plătit. S-au schimbat antrenorii şi medicii şi sunt convins că nu vom mai avea asemenea cazuri pe viitor”, a conchis Bădăduc, fost antrenor, în urmă cu 3 ani, al lotului naţional de kaiac fete.

Topul celor mai buni sportivi ai Mehedinţiului

1. Marius Milu (kaiac-canoe)

2. Mihăiţă Ţigănescu (canotaj)

3. Ștefan Berariu (canotaj)

4. Florin Lehaci (canotaj)

5. Mădălina Moroşan (canotaj)

6-12. Mihai Chiruţă, Alexandru Mihai, Bogdan Baitoc, Marin Cristescu, Valentina Cornilă, Roxana Anghel, Raluca Dinulescu (canotaj)

Politica