marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea, cu CFR Cluj, în Cupă

Dacă în sezonul trecut am avut-o ca adversară pe Poli Timişoara, de această dată contra echipei din Zăvoi va juca trupa lui Miriuţă.

După ce a trecut de gruparea din Liga a III-a, ACSO Filiaşi, CSM va juca împotriva grupării CFR Cluj, adică deţinătoarea trofeului, după o finală de poveste în faţa bucureştenilor de la Dinamo. Din păcate, nici de această dată nu se ştie cu exactitate dacă manşa eliminatorie dintre CSM şi CFR o să fie găzduită de stadionul municipal din Zăvoi. Echipa trecută prima este considerată gazdă în momentul tragerii la sorţi, deoarece este de o categorie inferioară sau a fost mai slab clasată în campionatul precedent. Potrivit regulamentului Cupei, în cazul în care jocul respectiv urmează să fie televizat în direct şi este programat în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul respectiv va fi mutat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării. Vâlcenii s-au calificat cu emoţii în ”16” -mi după ce în meciul jucat pe arena de la Combinat în timpul regulamentar scorul era egal 1-1, calificarea fiind decisă la penaltiuri. Elevii lui Jerry Gane au dominat cu autoritate, dar nu au reuşit să îşi creeze mari ocazii de poartă. În debutul părţii secunde a întâlnirii a venit şi primul gol, marcat de Cătălin Pârvulescu, cu capul şi se părea că ecuaţia calificării era rezolvată. În chiar ultimul minut al timpului regulamentar, însă, gazdele au dat lovitura şi au egalat prin Fotescu, şut sec la colţul lung, puţin lateral dreapta. Meciul a ajuns în prelungiri şi, în minutul 105, ACSO Filiaşi a ratat o lovitură de la 11 metri, prin căpitanul Neacşu. Au urmat loviturile de la 11 metri, unde vâlcenii au marcat prin Cristea, Cârstea, Stana, Munteanu şi Pârvu, iar gazdele au punctat prin Bălaşa, Fotescu, Orban şi Lupu, dar au ratat ultimul penalti, culmea tot prin căpitanul Neacşu.

Ne-am dorit un meci în care să obţinem calificarea în timpul regulamentar. Sincer să fiu am crezut că ne vom impune cu 2, 3 la zero. A fost o partidă cu emoţii, cum sunt în general cele din Cupa României şi mai ales când joci pe terenul unei echipe inferioare. Adversarul se agaţă, e un meci de luptă. Am luat gol în minutul 90 şi am intrat în prelungiri, dar până la urmă am obţinut ceea ce ne-am dorit: calificarea. Când am văzut că am luat gol în minutul 90 le-am spus băieţilor să aibă încredere şi, indiferent că ajungem la penaltiuri, trebuie să ne calificăm şi să aducem o echipă de Liga I în Zăvoi. Sincer, îmi doream pe Steaua sau Dinamo, nu voiam să jucăm cu CSU Craiova. Cu ei vom juca finala. Glumesc! Oricum vom avea un meci greu cu o echipă în plină formă în campionat şi care joacă un fotbal de bună calitate“, a spus Jerry Gane. Acesta a folosit cu ACSO Filiaşi formula: Cabuz – Samson, Ct. Pîrvulescu, Cr. Munteanu, Buşu (46 D. Dumitraşcu) – Oct. Vasile (71 D. Stana), Fl. Pîrvu, C. Cristea, Ad. Cârstea – Ov. Mihai (57 M. Dina), Ceapă. Gazdele au evoluat astfel: S. Mogoşanu – Orban, D. Bălaşa, Lupu, N. Neacşu – Cimpoeru (80 Vl. Georgescu), Calu (80 Cruşoveanu), Bogdanovici (72 Căle), Borneci – Duriţă, Fotescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultate, turul 4:

Juventus Bucureşti – Academica Clinceni 0-2

ASU Poli Timişoara – Şoimii Pâncota 6-1

Aerostar Bacău – Foresta Suceava 0-1

Becicherecu Mic – UTA Bătrâna Doamnă 2-1

Avântul Reghin – Olimpia Satu Mare 0-3

SC Popeşti Leordeni – CS Baloteşti 0-1

Naţional Sebiş – Luceafărul Oradea 0-2

Metalosport Galaţi – SC Bacău 1-0

Internaţional Băleşti – CNS Cetate Deva 1-3

Dinamo Bucureşti II – Dunărea Călăraşi 2-0

CS Păuleşti – CS Mioveni 0-2

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Braşov 5-1

SCM Piteşti – Chindia Târgovişte 1-4

Ştiinţa Miroslava – Dacia Unirea Brăila 1-3

CS Afumaţi – ACS Berceni 3-1

Viitorul Domneşti – Unirea Târlungeni 2-3

Partida Metalurgistul Cugir – FCM Baia Mare nu s-a disputat, deoarece echipa oaspete s-a desfiinţat.

Program ”16” -mi

Unirea Tărlungeni – ASA Târgu Mureş

CS Afumaţi – FC Botoşani

Dinamo Bucureşti II – Dinamo Bucureşti

Foresta Suceava – Steaua Bucureşti

CS Baloteşti – Viitorul Constanţa

ASU Politehnica Timişoara – Pandurii Tg. Jiu

Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iaşi

CSM Rm. Vâlcea – CFR Cluj

Chindia Târgovişte – ACS Poli Timişoara

Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna

Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Astra Giurgiu

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – CSU Craiova

FC Academica Clinceni – FC Voluntari

CNS Cetate Deva – Gaz Metan Mediaş.

Politica