Rețeaua de irigații din Mehedinți, în modernizare

Jurnalul Olteniei

Amplu proiect de modernizare a rețelei de irigații în Mehedinți. Suprafața deservită este de aproape 27 mii hectare de teren agricol din mai multe localități ale județului.

Reclame

Proiectul este implementat în două etape.

„În parteneriat cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, susținem agricultura și fermierii din județul Mehedinți printr-un proiect strategic de modernizare a sistemului de irigații – Amenajarea Crivina – Vânju Mare. Acest proiect vital deservește peste 26.500 ha de teren agricol în localitățile Gogoșu, Burila Mare, Devesel, Scăpău, Jiana, Vânjuleț, Rogova și Vânju-Mare, oferind fermierilor instrumente importante pentru a face față schimbărilor climatice și secetei prelungite. Este o investiție strategică, cu impact direct asupra randamentului culturilor, stabilității economice în mediul rural și securității alimentare la nivel național.

Mulțumim ANIF și Ministerului Agriculturii condus de ministrul Florin Barbu, pentru acest proiect! Vom continua să susținem fermierii mehedințeni cu proiecte durabile, concrete și bine ancorate în nevoile reale ale județului nostru.

Investim în solul Mehedințiului, în viitorul fermierilor noștri și în infrastructura agricolă de care România are nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Proiectul este parte a Programului național de reabilitare a infrastructuii de irigatii

Potrivit reprezentanților ANIF, lucrările din etapa I sunt finalizate în proporție de 98%. Este vorba despre: reabilitarea stației de pompare de bază Tigănași (clădire, 6 agregate de pompare, instalații electrice), reabilitarea canalului de aducțiune CA pe o lungime de 12,5 km, reabilitarea canalului de distribuție CD 4 pe o lungime de 7,3 km. Această etapă are termen de finalizare data de 20 iulie.

Construim pe fundația solidă a primei etape și continuăm investițiile! Urmează reabilitarea altor obiective strategice din sistemul de irigații, extinzând beneficiile apei pentru a oferi un sprijin real unui număr și mai mare de agricultori. Mai multă apă, mai multă siguranță pentru recolte! Obiectiv de finalizare: 2027”, au precizat reprezentanții ANIF cu referire la etapa a II-a a proiectului.

foto arhiva

Reclame
author avatar
Jurnalul Olteniei
Distribuie acest articol