Cântăreața Mirabela Dauer a fost chemată la DNA pentru audieri într-un dosar ce îl vizează pe generalul Cătălin Zisu. Artista a fost citată după ce acesta i-ar fi oferit „cu toată inima” un loc în cimitirul Ghencea. Anchetatorii spun însă că la mijloc este vorba despre o concesionare ilegală, scrie digi24.ro
Cântăreața Mirabela Dauer a fost citată în calitate de martor în dosarul penal deschis pe numele generalului Cătălin Zisu. Potrivit procurorilor DNA, acesta i-ar fi cerut unui alt general, administrator al Cimitirului Ghencea, să atribuie, în mod ilegal, mai multe locuri de veci pentru cinci persoane apropiate de Cătălin Zisu, printre care și Mirabela Dauer. Dintre cele cinci locuri de veci care ar fi fost date ilegal, două dintre ele ar fi ajuns pe numele cumnatei și socrului fostului general, Cătălin Zisu, iar unul ar fi fost trecut pe numele Mirabelei Dauer.
Într-un mesaj postat pe Facebook, artista afirmă că nu s-a petrecut nimic ilegal și că ar fi plătit pentru acel loc de veci. Mai mult, l-a felicitat pe generalul Zisu pentru că a apreciat întotdeauna artiștii, iar acest loc de vechi pe care i l-ar fi acordat reprezintă un gest de mărinimie.
”Mi-am dorit un loc de veci…
Nu ca să-mi aparțină mie, mi l-am dorit pentru ca cei ce m-au iubit să aibă unde să-mi lase o floare, să-mi aprindă o lumânare. O dorință tăcută de liniște pentru ce va fi după plecarea spre lumea mai bună
Prin mărinimia generalului Zisu, am primit o concesiune plătită, nu cerșită. Am crezut că, odată cu ea, va veni și pacea. Dar în loc de recunoștință, am primit o citație. Pentru prima dată în viața mea, m-am văzut chemată la DNA”, a scris Mirabela Dauer pe Facebook.
Generalul în rezervă Cătălin Zisu este anchetat de DNA, fiind acuzat, alături de alți doi ofițeri superiori și doi subofițeri din MApN, de concesionarea ilegală a unor locuri de veci „cu anticipație pe o perioadă de 49 de ani” din cadrul cimitirului militar Ghencea.
În dosarul DNA, pe lângă general locotenentul în rezervă Cătălin Zisu, fostul șef al Logisticii din cadrul MApN, mai sunt anchetați generalul de brigadă în rezervă Alexandru Nedelcu, fostul șef al Cimitirului Militar Ghencea III, colonelul Ionuț-Leonard Ghiorghe, fostul locțiitor (adjunct) al generalul Nedelcu, alți doi plutonieri adjutanți principali și un angajat civil de la același cimitir militar.